Građani Središća žele sačuvati park

Udruga građana 'Glog' Središće pokrenula je inicijativu kako bi se na mjestu parka spriječila izgradnja prometnice

U centru Središća, u parku u Stonskoj ulici, do srijede će Udruga građana ‘Glog’ Središće skupljati potpise za inicijativu ‘DA za park, NE za cestu’.
Udruga građana ‘Glog’ Središće pokrenula je inicijativu kako bi se na mjestu parka spriječila izgradnja prometnice jer je baš na tom mjestu predviđen cestovni produžetak Stonske ulice.

– To je prometnica ucrtana u Generalni urbanistički plan. Mi smo kao udruga uložili primjedbe u rujnu prošle godine, ali nam se nitko nije javio. Svjesni smo da se u Središću događaju promjene, ali željeli smo upozoriti susjede da postoji potencijalna opasnost da ovaj park trajno nestane – istaknula je predstavnica Udruge građana ‘Glog’ Središće Marijana Šurina.

Stanovnici Središća smatraju da GUP ne predviđa dovoljno zelenih površina u naselju i ovim putem žele zaštititi postojeće uređene zelene površine kao što je ovaj park.
Također, inicijativa je pokrenuta kako bi se park očuvao za sve veći broje djece na području Središća.

– Djeca su se naučila na ovaj park i uvijek je gužva jer ima puno djece na ovom području. Ne vidim razloga za rušenjem parka i gradnjom ceste – rekao je stanovnik Središća Tomislav Tomljenović.

Osim što žele zaštiti park, građani smatraju kako bi se on trebao proširiti prema sjevernom dijelu naselja, gdje bi se mogao nadopuniti novim sadržajima, kao što je igralište za stariju djecu, golovi za nogomet, park za pse…

Potpisi se skupljaju i u srijedu, a predstavnici inicijative daljnje će korake usmjeriti prema Gradskoj skupštini.