NOVINARSKA RADIONICA ZA KLINCE: Mali reporteri u samom centru grada

Analizirajući lokalne i nacionalne medije, polaznici će naučiti kako razmišljati na novinarski način, a posjet medijima će im omogućiti da vide kako novinarstvo funkcionira i u praksi

Sanjaš o novinarskoj karijeri, voliš pisati i razgovarati, želiš se kreativno izraziti pod vodstvom medijskih stručnjaka? Imamo nešto baš ZA TEBE, točnije za tvoje klince i klinceze stare od 10 do 16 godina!

Tko ili što je kraljica novinarstva? Kako od vijesti nastaje velika priča? Otkrivamo sve tajne
novinarskog zanata u novinarskoj radionici 4SOBE! Zahvaljujući MALIM REPORTERIMA
vaši malci će se naći u ulozi novinara i reportera.

Cilj novinarske radionice ogleda se u svladavanju novinarskog umijeća kao vještine medijskog izražavanja i korištenja informatičkih tehnologija. Također, polaznici radionice će se upoznavati s čarima novinarske profesije, funkcioniranjem i organizacijom tiskanih i elektronskih medija.

Sve to uz gostujuća predavanja vodećih hrvatskih medijskih stručnjaka. Kroz predviđen plan Ane Miščević, Marije Pajić i Dorijana Elezovića, dugogodišnjih televizijskih novinara, svi polaznici će do kraja radionice savladati osnovne oblike novinarskog izražavanja, kroz teorijska predavanja i praktične radove.

Tijekom trajanja radionice, svaki polaznik će naučiti kako odgovoriti na pet novinarskih pitanja: TKO? ŠTO? GDJE? KAD? KAKO?

Analizirajući lokalne i nacionalne medije, polaznici će naučiti kako razmišljati na novinarski način, a posjet medijima će im omogućiti da vide kako novinarstvo funkcionira i u praksi.

Sve dodatne informacije potražite na broju mobitela 091.7205.699 ili na mail adresi info@4sobe.hr! Početak radionice je predviđen krajem rujna/početkom listopada 2017. godine.