TOMISLAV STOJAK: Zagrepčani trebaju izgradnju novih prometnica, a ne stare prometnice s “novim obilježjima”

Ako nešto dobro i konkretno želiš učiniti za svoj grad i sugrađane, onda to radiš stalno, svakoga dana moraš biti uporan i konstruktivan i ostati svoj, a ne bacati floskule i obećanja zato da bi se "svidio svima", napisao je gradski zastupnik

Foto: Jabuka TV

Prije godinu i četiri mjeseca Damir Pigac i Mjesni odbor Budenec pozvali sugradskog zastupnika Tomislava Stojaka da im pomogne u rješavanju dugogodišnjeg problema u njihovom kvartu u Sesvetama, izgradnji dijela ulice Mate Trbušića.

Foto: Facebook / Tomislav Stojak

– Sa zadovoljstvom sam tada prihvatio njihov poziv, pa smo prvo zajedno obišli teren u Budencu kako bi me direktno na licu mjesta upoznali s problemom. Nakon toga uslijedilo je moje zastupničko pitanje na sjednici Gradske skupštine, pa odgovor gradonačelnika i gradskih ureda, a odmah potom i odlazak na teren s gradonačelnikom. Nakon obećanja uslijedila je realizacija koja se, doduše malo previše, oduljila, ali evo nas konačno pri kraju izgradnje, Damirova i moja upornost se isplatila i donijela novu dodanu vrijednost Budencu i našim sugrađanima u Sesvetama – objašnjava Stojak i dodaje kako je u ovom slučaju i određena pouka.

– Ako nešto dobro i konkretno želiš učiniti za svoj grad i sugrađane, onda to radiš stalno, svakoga dana moraš biti uporan i konstruktivan i ostati svoj, a ne bacati floskule i obećanja zato da bi se “svidio svima”. Takvih smo se nagledali i naslušali u nedavnoj kampanji za gradonačelnicu/ka! A gdje su oni sada? Gdje su njihovi “veliki projekti” i briga o sugrađanima? Više se ne piju kave po kvartovima s građanima i ne obilaze ulice i trgovi? Ne, to više nije važno! Ili oni kojima je jedini program mijenjanje povijesti i brisanje imena ulica i trgova? Ovo je, nasuprot takvima, konkretan rezultat dugogodišnjeg rada gradskog zastupnika, onoga koji razgovara sa sugrađanima i sluša njihove stvarne probleme i zahtjeve! Stoga Damire, možemo biti sretni i ponosni što ćemo vrlo skoro otvoriti novu ulicu Mate Trbušića u Budencu! Ali, to nije sve što se mene tiče – napominje Stojak.

Uskoro će u realizaciju krenuti, nada se Stojak u idućih mjesec-dva, još jedna važna investicija za sugrađane u Gornjoj Dubravi koju je pokrenuo prije godinu i pol, kao i njegova nova inicijativa za brže rješavanje velikog prometnog i infrastrukturnog projekta koji je izuzetno važan za Voltino, Rudeš, Špansko, Malešnicu.

– Ali o tome kada za to dođe vrijeme! Jer, Zagrepčani trebaju izgradnju novih prometnica, a ne stare prometnice s “novim obilježjima” – zaključuje jedan od najaktivnijih gradskih zastupnika u prošlom sazivu Skupštine, a kako je krenulo, čini se, i u aktualnom.