Nove Bernardićeve laži. Kako mu više vjerovati?

11/24/2013 11:17

Naravno da nije bilo šalabahtera, rekao je okupljenim novinarima na konvenciji SDP Zagreba Davor Bernardić. Mladi predsjednik najjače oporbene stranke u Zagrebu tako je ponovno po ko zna koji puta lagao novinarima, te najmanje treći puta ulovljen u laži.

U ovom komentaru uopće ne ulazimo u meritum šalabahtera i njihove etičnosti. To je unutarnja stvar i problem jedne stranke.

Bernardiću su tako opet odlutale misli. Za one kraćeg pamćenja riječ je o izlici samog Bernardića od prije nekoliko tjedana kada je ulovljen u drugoj laži u slučaju (ne)glasanja u Gradskoj skupštini. Tada su novinari primjetili da Bernardić nije glasao na sjednici i to zabilježili u tekstovima. Bernardić ih je potom iste večeri zvao i uvjeravao da je glasao i držao im prodike moleći da govore i pišu istinu. A istinu je pokazala snimka na kojoj se vidjelo kako se Bernardić igrao na mobitelu, a ne glasao čime se javno osramotio objavom iste te snimke.

Nije Bernardiću važno što su očiti šalabahter za glasanje dobili svi novinari, nije mu bilo važno ni to što su od zaokruženih imena na šalabahteru prošlih baš svi u gradski odbor i predsjedništvo stranke (što je lako provjerljivo usporedbom objavljene liste “izabranih” na stranici SDP-a i šalabahtera koji su podijeljeni delegatima kojih je bilo 500-injak). Te očite “sitnice” njemu nisu dovoljne da prizna da radi nešto što u Socijaldemokratskoj Partiji Hrvatske rade svi i već jako dugo, već ovaj mladi i ambiciozni političar hladno laže pred kamerama. I usput drži moralne prodike.

A ako lažeš u kamere i mikrofone, lažeš i javnost. Nije samo on lagao novinarima i javnosti. Ovaj put mu se pridružio i neuspjeli gradonačelnički kandidat te stranke Rajko Ostojić.

Prva dva puta Bernardić se nije ispričao za svoje laži. Sada je to učinio treći puta, a da je javno ulovljen. Bernardić je tako ispao kao Nadan Vidošević, muž izgleda posljednji sve sazna, pa i za šalabahtere koji su stopostotno prepisani. Iako nisu postojali kako on govori?!

Kako da itko vjeruje više ovom političaru? A kako aktualnom ministru zdravlja?