Prva predstava namijenjena psima vodičima

Autor: T.Š. 11/24/2013 9:49

Teatar EXIT će u utorak, 26. studenog, u 20 sati prvi u Hrvatskoj, a vjerojatno i u svijetu, ugostiti prave njuške, odnosno, pse vodiče iz Centra za rehabilitaciju Silver, koji će zajedno sa svojima korisnicima, to jest, osobama s invaliditetom, pogledati različite priče iz psećeg života.

Inače, Centar za rehabilitaciju Silver, javna je ustanova socijalne skrbi koja se bavi školovanjem pasa pomagača, dakle, vodiča, rehabilitacijskih i terapijskih pasa. Centar Silver bavi se i rehabilitacijom osoba s invaliditetom i djece s teškoćama kojima je potrebna pomoć.

Teatar EXIT poklanja ulaznice korisnicima Centra Silver, slijepim i slabovidnim osobama, osobama s invaliditetom te djeci s poteškoćama, kao i njihovim četveronožnim pomagačima.

– Iako široj javnosti to možda nije poznato, prema Zakonu o kretanju slijepe osobe uz pomoć psa vodiča, psima pomagačima je dozvoljen ulaz u sve javne prostore. Ovim događanjem želimo pokazati da školovanim psima pomagačima i onima koji su još u školi, trebaju biti dostupna sva javna mjesta pa tako i kazalište – kazao je Marijan Sesar, ravnatelj Centra Silver.