Novac za uspornike postoji, ali se ne postavljaju

Jadranko Baturić

Autor:: Sarah Srdar 3/9/2012 9:37

Stanari Rogićeve ulice na Kajzerici živjeli su u jednoj od najmirnijih ulica. Međutim, žale se kako je prometovanje ulicom postalo nesnosno prije nekoliko mjeseci kada se zbog Konzumovih potreba promet preusmjerio na njihovu ulicu čime je Rogićeva postala jedna od najprometnijih ulica u naselju.

-.-Prt Scr Jabuka TV-.-– Promet se povećao na Kajzerici zbog toga što je nekoć ovdje živjelo 1.200 stanara, a sada ih je 5.600. S obzirom da je Rogićeva ulazna ulica i kroz nju mora proći svakodnevno 5.000 automobila, stvaraju se gužve, a osobno ne vjerujem da to ima veze s Konzumom koji se tamo nalazi – rekao je Jadranko Baturić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad.

Stanarima najveći problem predstavlja što ne postoji znak ograničenja brzine, a ni uspornici.

– Poblem ulice općenito je što se neki ljudi žale na brzinu i traže ležeće policajce. Ja sam napisao da ću to financirati i nije mi jasno zašto to da sad nisu postavili – kazao je Baturić.

Rogićeva ulica je jednosmjerna, no neki vozači svakodnevno ju pretvaraju u dvosmjernu. Stanare na vjetrobraskim staklima nerijetko čekaju obavijesti kako moraju ukloniti automobile, što njih smeta jer ne mogu parkirati pred svojim domovima, a i smatraju da bi se na taj način stvorili uvjeti da se neoprezni vozači ohrabre na još bržu vožnju ulicom.

– Dio stanara traži da se dio ulice pretvori u parkiralište po cijeloj dužini. Ako ih više od 51 posto to želi, mi ćemo to i napraviti. To ne može tražiti jedna osoba, već zbor građana iz te ulice. Moraju se izjasniti da žele da je jedan dio ulice parking, a drugi dio protočan – ističe Baturić.

Ogorčenim stanarima ponovno preostaje čekati nadležne institucije da obave svoj posao, postave prometne znakove i uspornike, a nesavjesne vozače da prilagode brzinu i poštuju prometnu regulaciju.