VIDEOPRIČA: Prečko će dobiti još jedno igralište

Autor: Ana Kranjčić 3/9/2012 9:40

U naselju Prečko, kako smatraju mnogi tamošnji stanovnici, nitko ne vodi brigu o dječjim parkovima. Veliki dio parkova u tom kvartu nije uređen, nema popratnih sadržaja, a betoni su pun stakla što je opasno za djecu koja se na tim lokacijama igraju.

Prečko je veoma veliko naselje stoga bi bilo potrebno malo više angažmana oko uređivanja tih parkova. Predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka-jug najavio je uređivanje igrališta.

– Nastojat ćemo napraviti i u Prečkome jedno igralište. Imamo na Trešnjevci-jug šezdeset i nešto dječjih igrališta koja su građena osamdesetetih, sedamdesetih i šezdesetih. Kontinuirano smo u zadnjih pet-šest godina započeli obnavljati ta igrališta. Naravno, postoji određena procedura, moramo nekakav projekt napraviti i idejno rješenje, pa se onda radi. Naravno, ovisno o novcima, idemo to kontinuirano sređivat, uređivat, obnavljat – kazao je Saša Molan, predsjenik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka-jug.

Gradski uredu za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet informirao je kako nadležne službe redovito održavaju sve parkove na području Zagreba te kako će i dalje nastaviti s uređivanjem igrališta i zelenih površina.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.