Gornja Dubrava čekat će na kanalizaciju do 2013.

Autor: Kristina Križić 3/8/2012 17:20

Prioriteti i potrebe gradske četvrti Gornja Dubrava četiri su puta veći nego naš proračun, otkrio nam je  Petar Tanić, novoizabrani predsjednik te Vijeća te gradske četvrti. Naime, u proračunu grada Zagreba za područje četvrti Gornja Dubrava predviđeno je 11 i pol milijuna kuna.

Kao najvažniji projekt, Tanić izdvojio je dovršavanje područnog vrtića u Novoselcu gdje je prošle godine dovršeno uređenje prostora za Mjesnu samoupravu. U planu programa komunalne infrastrukture izostaje gradnja kanalizacijske i vodovodne mreže.

Tanić to smatra problemom, ali istaknuo je kako će se time baviti u idućoj godini. Ove godine najviše će se raditi na projektiranju pa će se u Gornjoj Dubravi obnoviti 15-ak parkova gdje će stare sprave biti zamijenjene novima.

Predsjednik Vijeća je najavio i gradnju četiriju autobusnih stanica: dvije u Studentskom gradu i dvije u Oporovcu. Osim toga, planira se i građenje sportske dvorane u Granešini u jednoj od triju škola koje nemaju dvoranu, ali i izgradnju ledene dvorane u Međugorskoj.

– Osim navedenog, uredit ćemo okoliš stacionara Centra za autizam i jako smo na to ponosni te im želimo pomoći – istaknuo je Tanić.

Dodao je kako trenutno nema dovoljno sredstava za obnavljanje Sportsko rekreativnog centra Klaka koji je potpuno devastiran.

– Svjesni smo da su ljudi tamo prije dolazili. Tamo trenira i naš nogometni klub Dubrava. Razgovarat ćemo s Gradskim uredom za obrazovanje i šport, zatim s podružnicama Holdinga. S njima zajedno pokušat ćemo oživiti taj centar – pojasnio je Tanić.

Na mjestu predsjednika gradske četvrti Gornja Dubrava Tanić je od siječnja ove godine, a u ta dva mjeseca je, kako doznajemo, intezivno kontaktirao s Vijećem mjesnog odbora s kojim je posložio prioritete kada su projekti u pitanju.