NK Maksimir dočekao obnovu igališta: Uloženo oko 4,3 milijuna kuna

Gradska četvrt Maksimir sredstvima Plana malih komunalnih akcija obnovila je igralište NK Maksimira na križanju ulica Oboj i Prilesje. Čitav projekt zajedno s postavljanjem umjetne trave vrijedan je 4.303.051,94 kune

Pune dvije i pol godine igralište NK Maksimira nalazilo se u katastrofalnom stanju, potpuno neprilagođeno svojoj osnovnoj svrsi. Iako su u tom periodu postojali privatni pokušaji njegove obnove, do konačne realizacije tih planova nikada nije došlo. Osluškujući potrebe članova kluba te sugrađana, Gradska četvrt Maksimir uz potporu Grada Zagreba odlučila je preuzeti stvar u svoje ruke, što se pokazalo vrlo produktivnom i uspješnom idejom.

– Prije godinu dana, uz suglasnost Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Gradska četvrt Maksimir izdvojila je sredstva kako bi kompletno napravila rekonstrukciju ovog terena. Što se tiče umjetne trave, ona je najkvalitetnija i postavljena je u relativno kratkom roku – rekao je Stanko Gačić, predsjednik VGČ Maksimir.

Za samu realizacije projekta, znajući kako je ovo područje sklono problemima klizišta, potrebno je bilo ishoditi i suglasnost okolnih stanovnika.

– Prije samog početka uređivanja ovog terena, od izvođača radova smo zatražili da se naprave potporni zidovi sa sve četiri strane igrališta. To je pogotovo važno za stranu igrališta koja se naslanja na Ulicu Vrhovčev vijenac. Vjerujem kako će igralište vratiti pozitivnu klimu klub, te obradovati svu djecu ovog naselja – dodao je Gačić.

Zadivljen kvalitetom odrađenog posla, te konačnim izgledom igrališta bio je i zagrebački gradonačelnik.

– Ovo igralište sada izgleda kao Wembley. Ljudi u Maksimiru, ne samo sportaši nego i svi građani, bit će izuzetno zadovoljni – poručio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Nakon Maksimira, gradonačelnik je najavio i veliki dan za NK Trnje, gdje će se obnoviti glavno i tri pomoćna igrališta.