Najstariji festival u regiji slavi 65. rođendan

Ako ste ljeto odlučili začiniti s malo pjesme, plesa i teatra, Ljubljana je pravo mjesto za vas. Visokobudžetna produkcija dovela je niz međunarodnih zvijezda koje će, svojim nastupom, obilježiti ovogodišnji Ljubljana Festival. Posljednjih nekoliko godina, za vrijeme trajanja festivala, prikazano je oko 70 izvedbi, koje je popratilo 80.000 domaćih i stranih posjetitelja

Ovo ljeto, Ljubljana nudi pravu glazbeno-scensku poslasticu za sve ljubitelje vrhunske zabave. Ljubljana Festival slavi svoj 65. rođendan.

– Ponosan sam jer nam dolazi Nacionalna operna kuća iz Pekinga, Orkestar sanktpeterburške filharmonije, međunarodno poznata kazališna trupa ‘La Fura Dels Baus’, John Malkovich i mnogi drugi svjetski poznati solisti – izjavio je Darko Brlek, direktor Ljubljana festivala.

Festival 27. lipnja otvara izvedba ‘Carmina Burana’, a očekuje se nekoliko tisuća posjetitelja. Kazalište ‘Komedija’, u suradnji sa Slovenskim narodnim gledališčem ‘Opera’ i Baletom ‘Ljubljana’, izvest će operetu ‘Kneginja čardaša’. U njoj glavne uloge tumače Sandra Bagarić i Đani Stipaničev.

– Počašćena sam što naše kazalište godinama dolazi na ovu manifestaciju. Imali smo malu stanku, ali ovaj put dolazimo s četiri predstave. Nadam se da će ljubljanska publika, koja je navikla na visoke kriterije, biti zadovoljna našom izvedbom. Đani i ja ćemo utjeloviti jednu prekrasnu ljubav, ustvari romansu starlete i čovjeka iz visokog društva, kako to i obično biva kao i u današnje vrijeme – našalila se operna pjevačica Sandra Bagarić.

Program Festivala obuhvaća i razne druge aktivnosti, kao što su likovne radionice za djecu i mlade. Najstariji festival u regiji trajat će do 31.kolovoza.

– Ljubljana je najljepša ljeti, a program je brižljivo koncipiran te uključuje poznate svjetske umjetnike i ansamble, tako da očekujemo da će biti velik broj posjetitelja – dodao je Brlek.

Program 65. Ljubljana Festivala možete pogledati na www.ljubljanafestival.si.