Ništa od nacionalnih manjina u Gradskoj skupštini

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako će se nastaviti zalagati za manjinska prava, iako zastupnika nacionalnih manjina u Gradskoj skupštini neće biti

Nacionalne manjine, odnosno Srbi, Bošnjaci i Albanci, neće imati svoje predstavnike u Gradskoj skupštini prije lokalnih izbora. Milan Bandić izmjenu Statuta povukao je s dnevnog reda.

– Žalostan sam i tužan. Manjine ne mogu biti problem, one su rješenje. Kako ćemo objasniti UN-u da smo za multinacionalnost. Imao sam najbolju namjeru da provedemo odluke Ustavnog suda i ništa drugo – obrazložio je odluku Bandić.

Ova se odluka dosta kritizirala u javnosti. Uoči same sjednice pred Gradskom skupštinom održan je i prosvjed na kojem je sudjelovao i saborski zastupnik Josip Glasnović, te braniteljske udruge koje su se protivile ovakvoj odluci. HDZ je izjavio da Bandić ovime kupuje glasove i manipulira manjinama, dok su iz SDP-a poručili kako su teme o kojima se raspravlja u Skupštini zajedničke svima bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Bandić je dodao  je kako će se nastaviti zalagati za prava manjina i da mu je žao to što ni s lijeve ni s desne strane ne postoji želja da njegov prijedlog prođe.