NE PROPUSTITE 44. AMBIENTU: Na Zagrebački velesajam stižu proizvođači drvne industrije iz 23 zemlje

Ovogodišnja Ambienta održava se od 11. do 15. listopada u šest paviljona Zagrebačkog velesajma

Ideja, dizajn, arhitektura i hrvatska proizvodnja riječi su koja se sažima priča o 44. Ambienti, međunarodnom salonu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. U šest paviljona Zagrebačkog velesajma više od 300 izlagača iz 23 zemlje potvrdit će ovu manifestaciju kao najvažniji poslovni događaj drvno-prerađivačke industrije i proizvodnje namještaja u Hrvatskoj.

– Ambienta je ove godine promijenila naslov iz sajam namještaja u salon namještaja. Razlog je dizajnerska izlagačka cjelina pod nazivom Design Zone. Po prvi puta će nam se predstaviti i mladi dizajneri kroz platformu koju smo nazvali Ambienta Box. Tako da će naši posjetitelji unutar Design Zone imati priliku vidjeti naš najnagrađivaniji dizajn i naše mlade nade koje tek streme velikim uspjesima – rekla je  voditeljica podružnice Zagrebački velesajam Dina Tomšić.

Osim hrvatskih proizvođača, ove godine bilježimo povećanje stranih izlagača i to za čak 50 posto. Kroz cjeline ambiDOM, ambiDESIGN, ambiPRO i ambiENERGO, Ambienta zaokružuje istinsku priču o salonu namještaja.

– Očekujemo veliki broj posjetitelja, no za razliku od prijašnjih godina ovoga puta smo se potrudili da imamo podršku važnih institucija. Silno želimo da ova manifestacija pređe granice Republike Hrvatske i da se pozicionira na međunarodnom tržištu, jer Ambijenta je postala brend koji trebamo štititi, održavati i u njega ulagati – navela je Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga.

U pozicioniranju na regionalno i međunarodno tržište podrška je stigla od samog državnog vrha, te Ministarstva poljoprivrede.

– Drvna industrija je segment koji spada pod Ministarstvo poljoprivrede. Smatram da je uz poljoprivredu jedan od najvažnijih segmenata našeg gospodarstva. Prošle godine preko 500 milijuna eura iznosila je pozitivna bilanca izvoza i uvoza. Drva industrija je prebrodila krizu i danas imamo veliki broj kvalitetnih proizvođača svih vrsta namještaja, podnih obloga i svega onog što se u toj industriji proizvodi – naveo je Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede.

Grad Zagreb je u ovogodišnje izdanje Ambiente uložio 1.300.000 kuna. No, zagrebački gradonačelnik ovom je prilikom istaknuo i jednu zamjerku kada je u pitanju organizacija.

– Ja molim Dinu Tomšić, voditeljicu podružnice Zagrebački velesajam, da radno vrijeme ove manifestacije de bude do 19 ili 20 sati nego do 22 sata. Želim omogućiti mladim ljudima i svima onima koji rade do kasno da uživaju na ovom događaju – dodao je Milan Bandić.

Ambienta svoja vrata službeno otvara u srijedu 11. listopada, a zatvara ih u nedjelju 15. listopada.