SMEĆE NA SVE STRANE: Zagrepčani su sve ogorčeniji zbog neurednih zelenih otoka

Iz Grada poručuju kako će od 1. siječnja 2018. imati nove kamione za odvoz recikliranog otpada te da će se situacija u narednoj godini poboljšati

Foto: Facebook

Sve veću ogorčenost stanovnika Gajnica izazivaju zeleni otoci na kojima se otpad gomila, ali rijetko prazni. Naime, oni marljivoj odvajaju materijale u vlastitom domu, odbacuju na zelene otoke koji su i postavljeni u tu svrhu, no mjesta više nema. Tako se na društvenim mrežama sve češće mogu vidjeti fotografije kojima potkrijepljuju svoj tvrdnje.

U Peruanskoj ulici, kod dječjeg vrtića, ova hrpa smeća stajala je pet dana, napisao je Vedran.

Foto: Facebook

Slična slika stiže iz Jovinovačke ulice u Stenjevcu.

– Stop “zelenim” otocima! Zabetonirali ste travu i sad imamo male Jakuševce po kvartu -poručuje Ljiljana.

Foto: Facebook

Na ovu objavu osvrnula se i predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Stenjevec – sjever Marija Potkrajčić koja kaže kako mnogi mjesni odbori u Zagrebu i traže uklanjanje zelenih otoka.

– Od strane Grada nam je rečeno kako će Grad od 1. siječnja 2018. imati nove kamione za odvoz recikliranog otpada te da će se situacija u narednoj godini poboljšati. Prema pravilnicima EU, mjesni odbori morat će postavljati dodatne zelene otoke u godinama koje slijede i iz tog razloga ne želimo još tražiti njihova uklanjanja kako ne bismo iznova financirali zelene otoke koje smo prethodno uklonili – komentirala je Potkrajčić.