Natječaj za kupnju objekta u Blatu namješten?

Jadranko Baturić

Autor: 7/4/2012 14:42

Jedna od točki sljedeće sjednice Gradske skupštine bit će i raspisivanje javnog natječaja za kupnju prostora za mjesni odbor. Kako nam je kazao gradski zastupnik Goran Kutlić, postoji opravdana sumnja da je natječaj raspisan tako da pogoduje jednom ponuđaču.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Goran Kutlić (SDP)– U natječaju je objekt detaljno opisan i ovaj opis savršeno odgovara jednoj kući u Blatu koju je Vijeće gradske četvrti već htjelo kupiti – rekao nam je Kutlić.

Tvrtka Arsi-Luka sličan objekt nudila za vrtić

U natječaja za objekt koji bi se trebao kupiti za mjesni odbor navodi se kako bi trebao imati ukupno oko 500 metara kvadratnih, okućnicu od oko 280 metara kvadratnih i četiri parkiran mjesta od oko 72 metra kvadrata.

Objekt bi se trebao sastojati od podruma od oko 160 metara kvadratnih, prizemlja koje se sastoji od dva sanitarna čvora, dva kuhinjska čvora, dvije garaže i dvije prostorije od 25 m2, ukupne površine oko 125 metara kvadratnih. Na prvom katu ukupne površine oko 130 metara kvadratnih bi trebala biti dva sanitarna čvora i četiri ureda površine 25 metara kvadratnih. Objekt bi trebao imati i potkrovlje površine od oko 120 metara kvadratnih. Cijena ovog objekt ne bi trebala prelaziti 2,9 milijuna kuna.

Opis ovog objekta savršeno odgovara kući u vlasništvu tvrtke Arsi-Luka d.o.o. koju je ova tvrtka prošle godine ponudila Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb zapad za dječji vrtić u Blatu. U svojoj ponudi naveli su da kuća ima prizemlje od 130 metara kvadratnih, prvi kat iste površine, podrum od 150 metara kvadratnih i potkrovlje od 120 metara kvadratnih. Za cijeli objekt tvrtka je tražila 2,99 milijuna kuna. No, Grad na kraju nije kupio ovu kuću za vrtić.

-.--.-Ponuda tvrtke Arsi-Luka koje je poslano Vijeću gradske četvrti za prodaju kuće koja je trebala postati djećji vrtić Kako navodi Kutlić, kada nije prošao taj prijedlog, taj isti objekt se pokušava ponuditi za mjesni odbor. Inicijativu za taj natječaj dalo je Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb zapad koje je osiguralo sredstva prenamjenom sredstava iz plana malih komunalnih akcija. Ovaj natječaj podržala je i Služba za mjesnu samoupravu koja je prijedlog proslijedila gradonačelniku koji sada traži od Gradske skupštine da raspiše javni natječaj.

Baturić: Bivši predsjednik novac za uređenje društvenog doma potrošio na obnovu svog restorana

Kako navodi Kutlić, postoji i puno bolje rješenje, budući da grad posjeduje zemljište u tom naselju.

– Grad ima zemljište u Blatu. Na tom zemljištu je izgrađen društveni dom kojeg koriste udruge. Ovaj objekt je star i u lošem je stanju, no mislim da bi za Grada bilo puno bolje kada bi na toj parceli dogradio prostore za mjesni odbor ili srušio stari dom te ondje izgradio novi objekt koji bi zadovoljavao potrebe tog naselja – rekao je Kutlić.

Jadranko Baturić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb zapad tvrdi da ovdje nema nikakvih nepravilnosti jer je riječ o javnom natječaju na koji se može javiti svaka tvrtka ili vlasnik objekta. Na naše pitanje nije li u natječaju opisan objekt koji je u vlasništvu tvrtke Arsi-Luka, Baturić je kazao kako ne zna za tu kuću, iako je ponuda za kupnju tog objekta bila naslovljena na njega. Navodi kako se Gradu više isplati kupiti novi objekt, nego obnavljati stari.

– U uređenje društvenog doma do sada je potrošeno preko 2,5 milijuna kuna, a jedino je sređen restoran kojim upravlja bivši predsjednik Vijeća gradske četvrti Imprić – kazao je Baturić te zaključio da će novi prostori dati bolje mogućnosti za rad političkim strankama, mjesnom odboru i udrugama.