Nove opcije na HAK-ovoj smartphone aplikaciji

Autor: 7/4/2012 14:43

Svim vozačima na hrvatskim cestama od danas je dostupnija još brža i koordiniranija HAK-ova pomoć zbog implementacije novog programskog rješenja za upravljanje Kontaktnim centrom, ali unaprijeđenoj mobilnoj aplikaciji HAK 2.0. i novoj višejezičnoj aplikaciji za turiste. Novi program za upravljanje Kontaktnim centrom, koji je nastao suradnjom HAK-a i tri domaće informatičke tvrtke, instaliran je i stavljen u pogon još u prosincu prošle godine.

– Ovim programom ćemo poboljšati naše performanse, naš krajnji korisnik bi trebao osjetiti brži rad, manje grešaka u sustavu koje su se do sada rijetko događale, ali to pokušavamo svesti na što manju mjeru. Uveli smo sve potrebne podatke koje uz svaki predmet moramo uvoditi, ali uvezali smo i kroz novi softver više naših postojećih sustava u jednu logičnu cjelinu – rekao nam je voditelj kontaktnog centra Marijan Rimac.

Vrijednost programa prepoznao je i Microsoft, pa je HAK na posljednjim WinDaysima u travnju u Rovinju dobio nagradu za poslovno rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću. HAK je prije godinu dana predstavio prvu verziju mobilne aplikacije za pametne telefone na IOS i Android platformi.

– Danas smo predstavili novu verziju sa sedam ključnih nadogradnja od kojih će se korisnicima najviše svidjeti opcija m-parking za brzo i jednostavno plaćanje parkiranja sms-om, tu je i popis 700-injak najbližih benzinskih postaja, popis 15 000 interesnih točaka u 20-ak kategorija, modulčić ‘Gdje mi je auto?’ za pronalazak auta u nepoznatoj sredini, a tu je olakšano i brzo pozivanje brojeva hitnih službi. Vjerujemo da će se korisnicima svidjeti aplikacija, pogotovo što je sve besplatno i dalje – rekao nam je informatičar HAK-a Goran Baotić.

Aplikaciju je dosad preuzelo 100.000 korisnika iz Hrvatske, a trenutno je u završnoj fazi izrada aplikacije namijenjene turistima na hrvatskom i tri strana jezika, engleskom, njemačkom i talijanskom.

– Turisti će za HAK-ovu novu aplikaciju saznati tako da upišu riječ Croatia u dućane na svojim mobitelima, app store i google play, budući da će se aplikacija zvati Croatia traffic info mislim da smo je dobro pokrili ključnim riječima – istaknuo je Baotić.

Aplikaciju će vlasnici androida moći preuzeti za 10 dana, a vlasnici iPHONE-a do kraja ovog mjeseca.