Spavaonice vojarne adaptirane u prostrane učionice

Autor: Sarah Srdar 7/4/2012 13:26

Sjednica Partnerskog vijeća Grada Zagreba održana je u prostorima Ekonomskog fakulteta u Kampusu Brongaj. Članove Vijeća prorektor Bojan Baletić proveo je Kampusom i upoznao ih s radom i prostorima ove bivše vojarne.

-.-Press materijal-.-– Trenutno se u sklopu kampusa nalaze četiri fakulteta. To su Hrvatski studiji, Fakultet prometnih znanosti, Ekonomski fakultet i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. U budućnosti planiramo ovdje dovesti još tri fakulteta, ako ne i pet – rekao je Baletić.

Svečanim otvorenjem kampusa 12. listopada 2007. godine završila je prva faza uređenja bivše vojarne Borongaj. Nekadašnje spavaonice adaptirane su za potrebe izvođenja nastave, kao i za popratne sadržaje.

– Kada smo ovdje došli morali smo prostor učiniti što ugodnijim za studente, a i za nas. Tako smo spavaonice adaptirali u prekrasne, prostrane prostorije. Knjižnica je opremljena suvremenom opremom i ugodna je za boravak – objasnio je Baletić.

Članovi Vijeća prošetali su prostorima svih fakulteta smještenih u Kampusu Borongaj, a posebno su ih se dojmili prostori Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta s velikim dvoranama i sobama za promatranje i dijagnoziranje teškoća kod djece.