Nakon 30 godina čekanja OŠ Granešina dobit će školsku dvoranu

Od 108 zagrebačkih škola, u dvije se, satovi tjelesne i zdravstvene kulture odvijaju na školskim hodnicima, jer sportskih dvorana, nažalost, još uvijek nemaju. Jedna od njih je OŠ Granešina u Gornjoj Dubravi za koju, kako se čini, dobre vijesti ipak stižu

 

Građevinska dozvola je izdana, a završetak projekta vrijednog između 15 i 18 milijuna kuna očekuje se kroz godinu dana. Učenici OŠ Granešina uskoro će predvorje svoje škole, koje trenutno koriste za tjelesnu i zdravstvenu kulturu, zamijeniti novom školskom dvoranom. S obzirom na to da se jedina adekvatna lokacija za dvoranu nalazi preko puta škole, sigurnost će im prilikom prelaska jamčiti tunel ispod prometnice koja dijeli školu od parcele. Radovi su na tom prilaznom putu već započeli.

– Našli smo parcelu od 13 tisuća kvadratnih metara, isprojektirali smo dvoranu i školsko igralište. Danas smo započeli s radovima na prilaznom putu što bi trebalo biti gotovo kroz deset do 15 dana. Cijela je investicija vrijedna između 15 i 18 milijuna kuna, a sve će biti gotovo za 12 mjeseci – rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Školu Granešina, koja postoji već 158 godina, pohađa 800 učenika, a na dvoranu se čeka od 1987. godine.

– Jako se veselim ovom projektu i s velikim nestrpljenjem iščekujem završetak radova – u ime svih učenika i roditelja kazala je Nikolina Fabijanić, predstavnica Vijeća roditelja OŠ Granešina. 

Ne preostaje ništa drugo nego nadati se kako će učenici u drugom polugodištu 2018. veselo trčkarati po parketu nove školske dvorane, i to nakon tri desetljeća čekanja.