Najbolji sportaši, sportski djelatnici i sportski klubovi Zagrebačke županije

U Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša, sportskih djelatnika i sportskih klubova Zagrebačke županije. “Slavimo sport Zagrebačke županije. Nagrađujemo najbolje među nama, među tih 25 000 sportaša koji su registrirani. 1 500 trenera, roditelja, podupiratelja sporta. Ja sam izuzetno zahvalan svima njima, upravo tim redom. Danas svjetla reflektora trebaju biti uperena u naše najbolje, jer u 2022. imamo izuzetne sportske rezultate na europskoj i svjetskoj sceni. Za 2023. godinu mogu samo poželjeti da budemo još bolji nego što smo bili. Naravno, Zagrebačka županija uvijek će pratiti i podupirati upravo ono zbog čega smo mi, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije osnovani, a to je vrhunski sport, rekao je Vladimir Bregović, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije te zahvalio Zagrebačkoj županiji na povećanju sredstava istaknuvši da se svaki uloženi euro u sport itekako isplati.

“Proglašena sam najboljom sportašicom Zagrebačke županije. Ovo mi je iznimna čast i veliko zadovoljstvo što sam ja ta koja je izabrana. Imam iza sebe iznimno uspješnu godinu. Osvojila sam Europsko prvenstvo s ekipom. Bile smo prve. Osvojila sam svoju prvu medalju na seriji A. Zatim, Svjetsko studentsko prvenstvo bila sam treća. Uz to sam prvakinja Hrvatske”, istaknula je karatistica Sadea Bećirović.

Glavni trener u Karate klubu Samobor Darko Šimunec osvrnuo se na uspjeh svoga sina Dine Šimuneca, koji je proglašen najboljim sportašem Zagrebačke županije u 2022. godini. Dino se tijekom svečanosti nalazio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u kojima se održala Svjetska liga za mlade u karateu, a na kojoj je osvojio treće mjesto.

“Zaista uspješna godina. Bio je i seniorski prvak države i mlađi seniorski prvak države. Na europskom prvenstvu za mlađe seniore postigao je fenomenalna rezultat postavši viceprvak Europe. Što reći nakon toga nego da ovakvim rezultatima težimo, a nije ih lako ostvariti. A kad se ostvare, moramo malo uživati”, poručio je Darko Šimunec.

“Mirjana Lučić, parastolnotenisačica iz Velike Gorice osvrnula se na svoj sportski uspjeh i postignuća te naglasila da su priznanja Zagrebačke županije krajnji dokaz njihovog truda kao sportaša tijekom godine. “Ja sam dobila priznanje za  najbolju parasportašicu. Moj klub je također najbolji u kategoriji paraatletskih klubova, klub Uspon iz Velike Gorice. Najbolji parasportaš je Marko Turković iz Paraboćarskog kluba „Marijan Dobrinčić“”, rekla je Mirjana Lučić.

Zamjenik župana, Ervin Kolarec naglasio je kako županija ima 20 000 sportašica i sportaša, 1600 delegata, sudaca i trenera te preko 200 sportskih objekata, čime Zagrebačka županija daje sportu veliki značaj. “Izuzetno sam sretan i ponosan što je proglašenje sportaša za 2022. godinu ovdje u mom gradu Gradu Velikoj Gorici. Gradu koji ponosno nosi titulu Europskog grada sporta, upravo za ovu tekuću 2023. godinu i Velika Gorica može biti primjer kako se u lokalnoj zajednici ulaže u sport. Upravo Zagrebačka županija izdvaja značajna sredstva i jedna smo od vodećih županija po pitanju ulaganja u sport. Ove godine smo u proračunu osigurali 1 200 000 eura za našu Zajednicu sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije. Uz to potičemo određene velike manifestacije od državnog značaja. Svakako želim istaknuti da je Zagrebačka županija izgradila brojne školske sportske dvorane tako da nakon nastavnog procesa naše sportašice, sportaši, udruge i rekreativci koriste te sportske dvorane, što je izuzetno bitno i važno”, dodao je Ervin Kolarec.

Zaključio je s time Zagrebačka županija nastavlja ulagati sredstva za sportašice i sportaše te čestitao sportskim laureatima koji na domaćim i međunarodnim natjecanjima ostvaruju vrhunske rezultate, čime na sjajan način predstavljaju Zagrebačku županiju i domovinu Hrvatsku.

ČLANAK NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.