Na Bučijadu u Ivanić Grad vozi i poseban vlak

Autor: Maja Jurišić 10/15/2013 16:53

Još je svega nekoliko dana ostalo do početka najveće turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije, Bučijade u Ivanić Gradu. Koliko je ova manifestacija bitan segment turističke ponude Zagrebačke županije, a posebice samoga grada, itekako su svjesni u Turističkoj zajednici Ivanić Grada.

– Prošle godine manifestaciju je posjetilo oko 15.000 posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske. Organizirano su pristizali čak iz Slavonije i Dalmacije, a upravo je nagrada za najbolji kolač otišla gospođi iz Splita. Bučijada u Ivanić Gradu pravi je dokaz kako se puno toga zanimljivog ima pronaći i na kontinentu – kazala nam je Ankica Bešter, direktorica Turističke zajednice Ivanić Grada.

Ove godine očekuje se i više posjetitelja pa je iz tog razloga organiziran i poseban prijevoz.

– Iz Zagreba će oba dana manifestacije voziti poseban vlak koji za Ivanić putuje oko 9 ujutro. Karte za vlak već u pretprodaji i svima dostupne – istaknula je Bešter.

Gradonačelnik Ivanić Grada, Javor Bojan Leš, ima jasnu viziju u kojem smjeru želi da se manifestacija razvija.

– Mi kroz ovu manifestaciju prvenstveno promičemo naše gospodarstvenike, OPG-e, kao i turističku ponudu Ivanić Grada. Sretni smo što je iz godine u godinu sve više posjetitelja, pa ih je tako prošle bilo čak 15.000. No, ja ću ipak biti najzadovoljniji kada i u Ivaniću na Bučijadi bude 100.000 posjetitelja, kao što ih je bilo ove godine na Vinkovačkim jesenima – rekao nam je gradonačelnik Ivanić Grada.

S obzirom na više od 180 izlagača i 60-ak različitih programa, zasigurno će svi posjetitelji naći nešto za sebe u dva dana trajanja manifestacije. A kao idealna najava vikend događanja u Ivanić Gradu, u prostorijama turističke zajednice Zagrebačke županije ovoga je utorka otvorena izložba fotografija s prijašnjih Bučijada.