Mladostaši otvorili sezonu dobrom igrom

Autor: Ivana Šimac 10/15/2013 16:38

Od kada je Milan Bandić preuzeo čelno mjesto vaterpolo kluba Mladost, financijska situacija kluba se poboljšala. Međutim, Žabci u jednom od najtrofejnijih klubova u Europi, imaju još dosta posla, jer stara slava uvijek može pomoći, ali na njoj se ne živi.

– Sigurno da se popravila financijska slika, neki dugovi i isplate su riješeni, ali mi kao momčad moramo trenirati i pokušati osvojiti Jadransku ligu, ali isto tako pokušati napraviti dobre rezultate u europskoj ligi. Ove godine su nam osigurani i bolji uvjeti obzirom da smo u mogućnosti trenirati ispod balona, pa imamo i više termina – rekao je trener HAVK Mladost, Vjekoslav Kobeščak.

Bilo je u povijesti kluba i neizostavnih padova, izazvanih vrlo često objektivnim nemogućnostima, ali dugotrajnije suše trofeja za Žapce nije bilo. Teško je ovo vrijeme za Mladost, ali mlada postava predvođena iskusnim imenima poput Pavića, garantira u najgorem slučaju solidnu igru.

– Istina je da smo svi mladi, osim Pavića i Milakovića koji malo odskaču godinama i iskustvom, ali imamo elana i volje pobjeđivati i dokazivati, opet fali nam i malo iskustva, tako da mislim da je mlada momčad i prednost i mana – objašnjava Ante Vukičević, igrač lijevog vanjskog u Mladosti.

Postavili smo igračima i ono često pitanje, za koje smo morali pronaći odgovor iz prve ruke. Što se sve događa ispod vodene površine?

– A bude svega. Hvata se za kupaće gaće, grebe, udara. U vaterpolu stvarno ima svega, a malo toga se vidi – priznaje Marko Pavičić, još jedna mlada nada seniora Mladosti.

Vaterpolo možda i jest sport koji ne privlači toliku pozornost, ali činjenica da nas je prije Radić, a od nedavno i Tucak znao prikovati za male ekrane osvajajući niz medalja i pokazujući da su Hrvati pravi majstori u ovom vodenom sportu, govori sama za sebe. Mladi sportaši poput Pavičića i Vukičevića kažu da se da živjeti od vaterpola.

– Može se živjeti sasvim solidno. Posebice ovdje jer je Jadranska liga najjača i najbolja pa su igrači i logično, najviše plaćeni – objašnjava Pavičić.

Jedini kontinentalni vaterpolo klub koji već tradicijski parira onima s ‘juga’, ne smije nestati. Zagreb bi postao osiromašen za jednu veliku sportsku priču, pa se zato nadamo kako će novo i privremeno vodstvo pronaći rješenje kako bi klub kao i svaki drugi, mogao dovesti pojačanja i privući Zagrepčane na tribine svima poznate adrese gradskih bazena.