MIŠEVI U STUDENTSKOM NASELJU ANTE STARČEVIĆ, IZ SC-A PORUČUJU: Situacija je pod nadzorom!

Iz Studentskog centra stanarima popularne Šare poručuju kako razloga za brigu – nema

​Ovih su dana Studentsko naselje dr. Ante Starčević u Zagrebu odlučili na kratko posjetiti – miševi. Iz Studentskog centra stanarima popularne Šare poručuju kako razloga za brigu – nema.

– U Studentskom centru u Zagrebu redovito se provode mjere deratizacije. Imamo svoju sanitarno – higijensku službu i inspekciju koja to radi prema zakonu. Ja bih samo poslao poruku našim studentima da je sve pod kontrolom, da je ovo jedan uređen sustav i da je sve pod nadzorom – rekao je Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj SC-a.

A da je sve pod nadzorom potvrdio je i Krešimir Matijević, voditelj sanitarno – veterinarske kontrole Studentskog centra u Zagrebu.

– Na dojavu stanara i zaposlenika do sada smo izvršili dvije akcije deratizacije, u listopadu i u prosincu, a u siječnju je izvršena kompletna deratizacija cijelog studentskog naselja, tako da je situacija sada pod kontrolom.

Matijević navodi kako je problem s miševima zapravo višestruk. Osim nepovoljnih vremenskih prilika, tu je i okoliš Studentskog naselja Ante Starčević.

– Okolišne značajke Studentskog doma Ante Starčevića ne idu nam na ruku zbog toga što se u neposrednoj blizini nalazi stanište koje je izuzetno povoljno za razvoj štetnika.

Bez obzira na to, studenti drugih zagrebačkih domova za sada mogu mirno spavati.

– No, to ne mora značiti da ih nećemo imati u skorije vrijeme, ali zasada naši studenti mogu biti mirni. Studentski centar u Zagrebu poduzima sve mjere kako bi mogli imati miran i zdrav život bez docimera kako su ih nazvali u nekim medijima – poručio je Matijević.