BANDIĆ OŠTRO PO IGORU OPPENHEIMU: Neka dođe baja pred Arenu i proba zabraniti ulazak

Milan Bandić demantirao je navode o neodržavanju Europskog rukometnog prvenstva u Areni Zagreb. Istaknuo je kako su svi računi podmireni, te se ispričao Lini Červaru i rukometnoj ekipi.

Na prijetnje tvrtke Ingra kako će zatvoriti Arenu za Europsko rukometno prvenstvo zbog duga od 2 milijuna eura, reagirao je gradonačelnik Milan Bandić. Vidno uznemireni Bandić naveo je kako će se Euro igrati u Zagrebu, a Igora Oppenheima otvoreno pozvao da ga pričeka pred Arenom.

– Evo ja pozivam Oppenheima neka me pričeka pred Arenom da zabrani ulazak u Arenu. Ja ga izazivam javno. Neka dođe baja pred Arenu i kaže gradonačelniku da ne može ući u Arenu. Što vi mislite da je Grad Zagreb bedast na čelu s gradonačelnikom, koji je još uvijek pri pameti, da bi prihvatili rizik neplaćanja Laništu i da na raskid ugovora potrošimo 114 milijuna eura? To je van pameti. Mi svoje obaveze izvršavamo i izvršavat ćemo ubuduće – izjavio je Bandić.

2007. godine Grad Zagreb i Vlada potpisali su sporazum o plaćanju zakupnine u iznosu po 50%. Iz Grada tvrde kako oni svoju polovicu ugovora poštuju i da uredno podmiruju račune.

– Iz onih informacija koje mi imamo vidi se da je sva zakupnina Laništu plaćena uključujući i prvi kvartal 2018. 50% im je uplaćeno na sam račun Laništa, a ovih drugih 50% ide 15. siječnja na račun BKS banke, kako su se dogovorili Zg holding i Lanište – tvrdi Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

Iz Holdinga tvrde kako postoji i depozit od 48 milijuna kuna koji tvrtke Lanište i Ingra mogu koristiti za svoje druge obaveze. A Bandić je za kraj još jednom iznervirano podsjetio tko ovdje drži sve konce.

– Bandićeve fontane, Bundek, Sljeme, hitna, Domovinski most, Jankomirski most, Radnička, rotor, Zeleni val, KB Sveti Duh, sve je Bandićevo, pa i Arena.