DRAMA U ULICI MIRKA DEANOVIĆA: Stanovnici već danima bez grijanja

Stanovnici ulice Mirka Deanovića grijanje bi trebali dobiti danas u kasnim večernjim satima

Prošloga je četvrtka došlo do puknuća cijevi centralnog grijanja u ulici Mirka Deanovića u Dubravi. HEP toplinarstvo kontaktiralo je ugovorne izvođače radova Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva kako bi otkrili gdje je nastalo curenje. Odmah su izašli na teren i utvrdili puknuće cijevi u kotlovnici, nakon čega su ugovorni izvođači kontaktirali HEP toplinarstvo koje je poslalo svoje ekipe hitnih intervencija da otklone kvar. Kvar je otklonjen u petak navečer, instalacija je napunjena, ali je u večernjim satima ponovno došlo do puknuća cijevi. U subotu navečer, ugovorni izvođači našli su se na terenu, međutim, kvar nisu mogli utvrditi, a o cijeloj su problematici kontaktirali Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo s obzirom da se radi o javnoj površini, te im je potrebna suglasnost Zagrebačkih cesta i Zrinjevca kako bi izvršili prijekop.

– Trenutno se radi na saniranju štete koja je nastala i to u privatnom stanu s obzirom da se na tom mjestu nalazio ventil i trula cijev. Na dijelu na kojem je raskopano bio je balkon, ali gospođa je taj dio proširila, zatvorila balkon, normalno legalizirala. Nadam se da će joj to sve Allianz osiguranje refundirati – izjavila je predstavnica suvlasnika zgrade Anica Odorčić.

Ljutiti stanovnici smatraju kako do ovoga uopće nije smjelo doći.

– Zamislite kako je u ovim uvjetima biti bez grijanja. Lako za mene, najviše mi je zbog djece. Uzeli smo si nekoliko grijalica, hodamo s dekama, hladno nam je – rekla je stanovnica ulice Mirka Deanovića.

Ugovorni izvođači radova potvrdili su kako bi stanari danas u kasnim večernjim satima konačno trebali dobiti grijanje.