Milan Bandić prozvan zbog polugodišnjih izvješća

Klub zastupnika SDP-a tražio je od gradonačelnika Milana Bandića da podnese svoje izvješće o radu, što nije učinio s tri posljednja . Ističu kako su spomnuta polugodišnja izvješća nepobitan dokaz da se Grad Zagreb ne razvija jednakom brzinom kao ostale europske metropole

U kojem smjeru ide Grad Zagreb u posljednjih godinu i pol, pitaju se gradski zastupnici.

– Gradonačelnik nije napravio što je godinama obećavao građanima Grada Zagreba. Uostalom, to je i na sjednici rekao, da iako neka svoja obećanja nije ispunio, dobio je novi mandat. Nadam se da se to u budućnosti više neće događati. Mi dobivamo za godinu i pol unatrag njegova izvješća o radu, pa se nadam da 2021. više neće podnositi izvješća Gradskoj skupštini jer više neće biti gradonačelnik. To je ono što ja mislim o njegovom radu – izjasnio se gradski zastupnik Tomislav Stojak.

Bandićevi koalicijski partneri tvrde kako prostora za pomak uvijek ima, ali da prema svemu viđenome, Grad ipak ide u dobrom pravcu.

– Najbitnije je istaknuti da su u tom periodu bili izbori, na koje su izašli građani Grada Zagreba i izabrali Milana Bandića za gradonačelnika. Oni su mu dali potvrdu tog mandata u to vrijeme, u tih godinu i pol dana izvješća, što govori da je velik dio njih zadovoljan time kako radio. Uvijek može bolje, ali s obzirom na okolnosti, vidi se da se u Gradu Zagrebu radi, da idemo naprijed. Naravno, uvijek može, ali i ovo je zadovoljavajuće – dodao je gradski zastupnik Nenad Matić.

No, s njim se ne slaže gradski zastupnik Darko Klasić, koji ne podnošenje izvješća vidi kao nesposobnost Gradske uprave.

– Kao što znate u svakom godišnjem proračunu imamo par rebalansa i na kraju godine imamo realizaciju od 70, 80, maksimalno 90 posto proračuna. To se, zapravo, odnosi na dva mjeseca, u kojima Gradska uprava nije, od rebalansa proračuna do kraja godine uspjela izvršiti ono što su sami predložili – napomenuo je Klasić.

O tome koliko su izvješća potpuna odlučit će gradski zastupnici svojim glasovima.