SP HOKEJ: Hrvatska prvenstvo otvara sa Srbijom u subotu u 20 sati

Ulaz na sve utakmice je slobodan, a Hrvatska reprezentacija sve nastupe ima u večernjem terminu, u 20 sati

Foto: Igor Šoban/PIXSELL, press materijal

Od 24. do 30. ožujka Zagreb će biti domaćin IIHF U18 Svjetskog prvenstva divizije II skupine B, na kojem će uz domaćina Hrvatsku nastupiti Island, Kina, Nizozemska, Srbija i Španjolska.

– Otvaramo utakmicom sa Srbijom u kojoj igra dosta igrača koji su nastupili i za U20 reprezentaciju; dakle, imaju iskustva i kvalitete, ali to može biti i prednost i mana. Kina je dosta jaka momčad jer Kinezi ulažu puno u sve zimske sportove zbog domaćinstva ZOI 2022., a podjednako kvalitetne su i ostale momčadi. Nama je najvažnije da nemamo ozlijeđenih, iako smo na početku priprema imali manjih problema. Bit će nam jako bitna i podrška s tribina pa pozivam sve zaljubljenike u hokej da nas dođu podržati – rekao je glavni trener reprezentacije Alan Franjković.

Mladi reprezentativac Dominic Rene Čanić priključio se reprezentaciji u srijedu kada je i doputovao iz Kanade i navečer odradio i trening. Dominic pohađa Belmont Secondary srednju školu u gradu Victoria, u pokrajini British Columbia, a natječe se u Canadian Sport School Hockey League i dvije godine zaredom je proglašen najboljim učenikom-sportašem.

– Meni je velika čast igrati za reprezentaciju i svaki put se odazovem. A prilika je to i vidjeti sve reprezentativce s kojima sam odrastao. Što se tiče očekivanja od SP-a, smatram kako su sve momčadi dosta izjednačene, ali nadam se da će cijela ekipa dati svoj maksimum i ostaviti srce na ledu – izjavio je Dominic.

Prvenstvo počinje u subotu (24.3.); prva utakmica je u 13:00 sati, a igraju Španjolska i Island; potom u 16:30 igraju Kina i Nizozemska, a nakon svečanog otvaranja u 20:00 sati svoju prvu utakmicu Hrvatska igra sa Srbijom.

Valja još jednom napomenuti kako je ulaz na sve utakmice slobodan i podrška s tribina bit će potrebna hrvatskim juniorima za ostvarenje što boljeg rezultata.