MILAN BANDIĆ PORUČUJE: ‘Antifašizam je temelj naše države. Oni koji to dovode u pitanje, ne vole Hrvatsku!’

Uloga antifašizma u novijoj europskoj povijesti iznimno je važna – smatra Milan Bandić

Zid boli, grobnica narodnih heroja, središnji križ u Aleji hrvatskih branitelja te grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana – lokacije su na kojima je Milan Bandić položio vijence i zapalio svijeće povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe.

– Je li antifašizam temelj naše države. Neupitno jest. Onaj tko to dovodi u pitanje, ne misli dobro o Hrvatskoj, niti ju voli. Tko dovodi u pitanje vrijednosti antifašizma i stvaranje Hrvatske, odnosno pitanje Domovinskog rata, taj isto nije prijatelj Lijepe naše. I zato želim da se jasno odredimo prema te dvije vrlo važne stvari i da više ne mucamo kad o njima pričamo. Želim svima čestitati današnji dan. Antifašistička borba je temelj suverene Hrvatske, stup na kojem nam država počiva – poručio je Bandić i dodao kako ga jako rastužuje to što je na grobu prvog hrvatskog predsjednika vidio sedam, osam vijenaca, dok su na grobnici Narodnih heroja položena samo dva.

Osim na Mirogoju, čelnik Zagreba je Dan antifašističke borbe obilježio i u šumi Brezovica pored Siska gdje je 22. lipnja osnovan Prvi sisački partizanski odred.