Milan Bandić: “Grad Zagreb će imati novca za sanaciju štete od potresa”

Koronavirus i saniranje potresa prioriteti za koje će Grad imati novca, poručuje Milan Bandić, a od Vlade RH očekuje da Zagrebu ne uzme 900 milijuna kuna iz Fonda fiskalnog izravnanja.

Foto: Jabuka TV

Pandemija koronavirusa i saniranje šteta od potresa prioriteti su za koje će Grad Zagreb imati novca, istaknuo je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uoči sjednice Gradske skupštine.

“900 milijuna kuna u Fondu fiskalnog izravnanja, koji uplaćujemo 15 godina, je gradski novac, novac poreznih obveznika Grada Zagreba i očekujem od Vlade RH da ih ne uzima Gradu Zagrebu”, izjavio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Jedna od točaka na sjednici Gradske skupštine je prijedlog zaključka o osnivanju društva Blok Kvatrić.

“Prijedlog Grada je osnivanje trgovačkog društva gdje bi Grad bio stopostotni vlasnik. U temeljni kapital društva unosi se zemljište čija je procijenjena vrijednost 155 milijuna kuna”, pojasnila je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić.

37. sjednica Gradske skupštine održat će se online, a gradonačelnik Milan Bandić će odgovarati na pitanja i primjedbe gradskih zastupnika putem ekrana.

“Predsjedništvo Skupštine donosi odluku, da je sjednica uživo ja bih bio tamo. Bit ću na Aktualnom stanju, tako da ću komunicirati s uvaženim zastupnicima”, poručio je Bandić.

Svi zainteresirani prijenos sjednice moći će pratiti putem YouTube kanala Gradske skupštine Grada Zagreba.