Memorijalom Ivana Ivančića počinje 70. Hanžek

Memorijal Ivana Ivančića ove godine zbog epidemioloških mjera neće okupiti publiku na natjecanju u bacanju kugle.

Foto: Jabuka TV

Memorijal Ivana Ivančića po šesti put održava se na zagrebačkim fontanama kao uvod u dugovječni atletski miting – Hanžek. Pandemija koronavirusa ipak je ove godine donijela jednu promjenu – neće biti publike. No, sportaši su spremni i uzbuđeni.

“Ja sam stvarno jako uzbuđen i sretan. Ovo je jedno od meni najdražih mjesta, najdražih bacališta i najdražih natjecanja. Spreman sam. Sad sam već bacao na dva druga natjecanja u Europi, to su bili prvi nakon aviona, mog leta iz Amerike i bio sam umoran. U međuvremenu sam se odmorio i osjećam se stvarno spremnim za ovo natjecanje i zato sam tako uzbuđen. Osim toga, čuo sam i da će vrijeme biti savršeno ove godine”, izjavio je Ryan Crouser uoči Memorijala.

U Zagreb je stigao i aktualni svjetski prvak.

“Drugačije je. Ja stalno ponavljam da je ovo meni najdraži miting i do prije dva tjedna sam bio uvjeren da se neće moći održati s obzirom na situaciju. Zato sam još više uzbuđen. Činjenica koja govori o tome da volim dolaziti ovamo je da sam svojoj supruzi cijelo vrijeme pričao o Zagrebu. Volim ovo natjecanje, volim hranu i ove godine sam je doveo kao svoju trenericu kako bi vidjela o čemu govorim”, opisuje Joe Kovac.

Naš rekorder Filip Mihaljević zbog ozljede neće nastupiti u natjecanju, ali sudjeluje kao komentator.

Memorijal Ivana Ivančića održava se od 2015. i tradicionalno okuplja bacače kugle na fontanama ispred Nacionalne i sveučilišne biblioteke. Službeni početak je u 19:30 sati.