Mažoretkinje organizirale Samoborfest 2010.

Samoborske mažoretkinje

Tekst:: Samobor.hr 5/21/2010 12:30

U subotu, 22. svibnja održava se Samoborfest 2010. – festival mažoretkinja u Samoboru. Cijeli program trebao se održati na otvorenom, na ulicama grada Samobora no zbog lošeg vremena i kiše, program će se održati u Sportskoj dvorani Samobor.

Službeni dio programa počet će u 15 sati susretom klubova i orkestra te predstavnika Grada Samobora u konferencijskoj dvorani Sportske dvorane. U 15.30 planiran je defile sudionika festivala u kojem sudjeluju Svetoivanske mažoretkinje, Svetonedeljske mažoretkinje, Zlatarske mažoretkinje, Dugoselske mažoretkinje, Zlatarbističke mažoretkinje, mažoretkinje Mursko Središće, Mažoretkinje Dubrovčan, Mažoretkinje Goričan, Radobojske mažoretkinje te Gradska glazba Samobor i PO Radobojska.

Svečano otvorenje festivala je u 16:00 sati. U nastavku će se održati revijalni i natjecateljski program. Festival je natjecateljskog karaktera.  Sudionici izvođači se natječu  u dvije plesne kategorije: tradicionalni mažoret ples i show dance, a prati ih Stručno povjerenstvo, sastavljeno od uvaženih  plesnih pedagoga, plesača i koreografa. Zatvaranje festivala predviđeno je za 20 sati.