Zagreb: Petorka pala s kilogramom heroina

Autor: Boris Cvetković 5/21/2010 12:26

Kod pet osoba na području Maksimira, Medveščaka i Gornje Dubrave, policija je zaplijenila ukupno 1114 grama heroina.

-.-www.puz.hr-.-Akcija je započela 13. svibnja u popodnevnim satima na Maksimiru kada je kod 29-godišnjeg V.Đ. pronađeno pet grama heroina. Utvrđeno je da je drogu, radi daljnje preprodaje kupio od Marka B. u Dubravi, preko 30-godišnjeg Nikole D. s Medveščaka.

Zatim je 18. svibnja na Medveščaku uhićen 40-godišnji D.R. i 46-godišnji I.R. kod kojeg je pronađeno 4,5 grama heroina. Dvojac je drogu radi daljnje preprodaje, također kupio od Marka B. s Dubrave, preko Nikole D.

Svi osim glavnog dilera su već poznati policiji

U Dubravi su 19. svibnja u popodnevnim sati je pali Marko B. i Nikola D. Nakon uhićenja policija je u obiteljskoj kući u Gornjoj Dubravi kod Marka B. u sefu su pronašla 1105 grama heroina koji je bio upakiran u jedan paket od 500 grama, tri paketića od po deset grama i 115 paketića po pet grama.

U cijeloj je akciji zaplijenjeno 1114,5 grama heroina, vrijednog oko 80 000 kuna. Ulična je vrijednost droge preko 220 000 kuna.

Protiv svih uhićenih podnijeta je kaznena prijava zbog preprodaje droge. Glavni diler i posrednik su privedeni istražnom sucu, dok su ostali pušteni na slobodu. Protiv njih je kaznena prijava zbog  preprodaje droge podnijeta redovnim putem.

Svi osim Marka B. su višestruko prijavljivani za kaznena djela zlouporabe droge i za imovinske delikte.