Maksimirske jeseni okupile posjetitelje iz čitave Hrvatske, Slovenije i Srbije

14. godinu za redom održana međunarodna manifestacija za osobe starije životne dobi Maksimirske jeseni

Međunarodna manifestacija za osobe starije životne dobi Maksimirske jeseni privukla je umirovljenike iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz Srbije i Slovenije. 14. godinu za redom park Maksimir ugostio je ovu sportsko-rekreacijsku, kulturno-umjetničku, te zdravstveno-preventivnu manifestaciju.

– U Maksimiru danas imamo sve ono čime se starija populacija bavi. Tu su sportski sadržaji, kreativni sadržaji, glazbeni sadržaji i još mnogo toga. Imamo kuglanje, šah, poeziju. Dakle, sve što stariji rade u bilo kojem segmentu života i u bilo kojem kutku Lijepe naše – rekla je Jasminka Dlesk Božić, ravnateljica Doma za starije osobe Maksimir.

Preko 400 sudionika Maksimirskih jeseni korisnici su Doma za starije osobe Maksimir, a među njima se svakako ističu nadaleko popularne mažoretkinje koje su ovom prilikom izvele Radetzky marš.

– Mi moramo duže trenirati jer smo starije. Treba nam puno ponavljanja. Vježbamo i nekoliko mjeseci jednu koreografiju kako bi s njom mogli izaći na pozornicu – ispričala nam je Nada Majcen,
voditeljica Maksimirskih mažoretkinja

Čitavo događanje od samih začetaka uživa veliku potporu Grada Zagreba.

– Maksimirske jeseni su nešto što iz godine u godinu raste, svake godine bilježimo sve veći broj posjetitelja i sudionika. Ja se sjećam da je prvih godina Maksimirskih jeseni to bila mala manifestacija, ni jedna desetina današnje. Sigurna sam da će i dalje rasti – dodala je Višnja Fortuna, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba.

Nakon zabave i brojnih natjecanja u kojima su sudjelovale osobe starije životne dobi, svi okupljeni su se zaputili na besplatan obilazak Zoološkog vrta.