DELEGACIJA GRADA PRIZRENA U GRADSKOJ UPRAVI: Shakir Totaj – kandidat za prizrenskog gradonačelnika želi učiti od zagrebačkog čelnika Milana Bandića

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, u Gradskoj se upravi sastao s delegacijom kosovskog grada Prizrena

Kandidat za prizrenskog gradonačelnika, Shakir Totaj, zagrebačkom je gradonačelniku, Milanu Bandiću, zahvalio na prijemu te istaknuo kako su na sastanku razmijenili iskustva, naročito iz područja sporta i kulture. Također se razgovaralo o iskustvima Grada Zagreba u obavljanju komunalnih poslova te u razvoju turističke djelatnosti.

– Već neko vrijeme njegujemo prijateljske odnose s Gradom Zagrebom i siguran sam da mnogo toga možemo naučiti od vas, odnosno kako dobro rukovoditi gradom. Razgovarali smo i o tome kako unaprijediti sport i kulturu, ali i gospodarstvo – rekao je Shakir Totaj, kandidat za gradonačelnika Prizrena.

Grad Prizren, jedan je od 43 grada s kojima Zagreb surađuje.

– O točnim se detaljima neke buduće suradnje nije razgovaralo, ali sigurna samo kako će, kad do toga dođe, kultura biti prva na redu – kazala je Vesna Šimić, voditeljica Sektora za međugradsku i međunarodnu suradnju.

Šimić je također naglasila da je Prizren nakon Prištine drugi kosovski grad s kojim Zagreb aktivno surađuje te da je uvjerena kako će ova suradnja biti na korist oba grada i obje države.