LJETO U GRADU: Izložba Nikoline Šimunović otvorena u studiju Moderne galerije Josip Račić

Nakon što je oduševila posjetitelje kao dio popratnog programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara izložba Nikoline Šimunović Ljeto u gradu preselila se u Zagreb

Ljeto u gradu naziv je izložbe koja oživljava rujansko sivilo Zagreba. Autorica izložbe je akademska slikarica , rođena u Dubrovniku, Nikolina Šimunović.

– Motive nosim u sebi. Ovdje sam predstavila 14 slika. Tema je san koji sam podijelila u 14 kadrova. Koristila sam kombiniranu tehniku, odnosno razne materijale. Uglavnom prevladava kolaž i prošiveno platno, pa sam to povezala u jednu cjelinu- objašnjava umjetnica Nikolina Šimunović.

Djela ove umjetnice, osim ljubitelja umjetnosti, voli i kritika, koju je ponekad teško očarati.

– Iznenadio sam se kad sam još u travnju još vidio ovaj cijeli ciklus. Nikolina je potpuno uronila u more, predala se ljetnom doživljaju. Svaka slika je unikatna, ne samo po izričaju, već po načinu na koji dočarava kupaće, ljeto, more i vrevu ljeta, tako da mislim da je Nikolina sada dostigla vrhunac svoje stvaralačke snage- upućuje autor kataloga, likovni kritičar, Andrija Seifried.

Ako želite malo razbiti monotoniju jeseni u Zagrebu, svakako otiđite pogledati izložbu koja će vas zasigurno očarati svojim tonovima morskog plavetnila, a to možete učiniti do 24. rujna.