Maksimirci opet uveseljavaju siromašne obitelji

Autor:: Maja Komljenović 5/16/2010 9:43

Već nekoliko godina za redom stanovnici Maksimira pomažu najsiromašnijim obiteljima iz svoga susjedstva. Od 3. do 6.svibnja građani su skupljali novac, odjeću, hranu i ostale potrepštine za susjede, a cijeli događaj kulminirat će u subotu kad se održava Maksimirski sajam u jutarnjim i kulturno-umjetnički program u večernjim satima.

Gordana Brus, osnivačica udruge Susjed susjedu, za portal Zagrebancija.com najavljuje dobru ponudu na sajmu i sjajnu zabavu u večernjim satima.

– Skupili smo brdo odjeće renomiranih modnih marki koje ćemo na sajmu prodavati po izrazito povoljnim cijenama. Bit će ti Diesela, Tommy Hilfigera, Bossa, a, primjerice, dobre, očuvane traperice moći će se naći za stotinjak kuna. Mislim da će se ponuda najviše svidjeti mladim djevojkama koje će sigurno naći cipela, traperica, torbi i remena po svom ukusu. Sav prihod od sajma ide za pomoć siromašnim obiteljima. Sajam će trajati od 10 do 14 sati, o održat će se u Šrapčevoj 12. Na sajmu će posjetitelje zabavljati kulturno-umjetnička drušva, a moći se se pogostiti i domjenkom- kaže Brus.

Večernji program počinje u 18 sati u prostorijama Centra za kulturu Maksimir, Švarcova 18. Uz nastupe tamburaša i plesnih skupina, posjetitelje će najviše zainteresirati premijera dokumentarnog filma ‘Susreta susjeda Maksimira’. Film je snimljen na istoimenom događanju prošle godine, a, prema riječima gospođe Brus, dinamičan je i pun pozitivne energije.

U organizaciji ovog plemenitog događanja sudjeluju svi segmenti četvrti: Vijeće gradske četvrti, Centar za kulturu Maksimir, Javne ustanove, Centar za socijalnu skrb, Ured Maksimir, Gerontološki centar, Policajci u zajednici, Crkva Sv. Petra, poduzeće Čistoća i sami stanovnici kvarta.

Udruga ‘Susjed susjedu’ postoji već četiri godine i iskazala se u velikoj pomoći slabije stojećim sugrađanima. U udruzi su aktivni mnogi poznati Maksimirci, a počasni predsjednik je poznati književnik Zvonimir Milčec. Gospođa Brus ističe da su mnoge poznate osobe podržale udrugu i rade u njoj kao volonteri, a posebno ističe političarku Željku Antunović koja je jednom prilikom darovala čak 7 tona salame za gladne sugrađane, te Vlatku Pokos i Ljupku Gojić.

Svi koje zanima aktivni angažman u udruzi mogu pogledati njenu web stranicu, a ostale udruga poziva da u subotu prošeću do Maksimira i nagrade se lijepom krpicom, a usput pomognu onima kojima najviše treba.