Nakon 15 godina turnir na Mladosti pred gašenjem

Branimir Horvat i Milan Bandić

Autor:: Tin Jandrašek 5/16/2010 9:42

Nakon što je jučer Zagreb Open ostao bez posljednjeg Hrvata, Davis Cup reprezentativca Ivana Dodiga, za portal Zagrebancija.com progovorio je direktor turnira Branimir Horvat koji se osvrnuo na teško financijsko stanje ATP Challengera na Mladosti i nešto lošiji nastup domaćih tenisača.

– Nadali smo se boljim rezultatima naših predstavnika koji su odigrali dosta loše, no bilo je i kvalitetnih mečeva u kojima su nažalost naši uvijek izgubili na kraju – započeo je Horvat te se osvrnuo na vremenske (ne)prilike koje ne idu na ruku teniskom turniru na Mladosti.

Kiša remeti planove

– Neumorna kiša i jaki vjetrovi poremetili su nam planove i ako se vrijeme ne popravi, kako najavljuju, morat ćemo se preseliti u dvoranu – rekao je direktor Horvat te dodao kako će o mogućem preseljenju odlučiti sutra.

-.-Goran Stanzl/ PIXSELL-.-Zagreb Open - ATP Challenger TourKako je ulaz na turnir za sve posjetitelje besplatan, upitali smo direktora turnira da li je zadovoljan posjetom građana i hoće li zbog toga turnir financijski završiti u minusu.

Nakon 15 godina turnir pred gašenjem?

– Nećemo se moći financijski pokriti jer su sredstva od Grada, sponzora i ZŠS-a znatno smanjena. Nadam se da će doći bolja vremena za turnir, koji se održava već 15. godinu i bila bi velika šteta da se ugasi – izjavio je Branimir Horvat te dodao da je obzirom na besplatni upad posjećenost turnira mogla biti i veća, ali kako kaže, generalno je zadovoljan odazivom građana na Zagreb Open 2010. na Mladosti.