Lučko se može nositi sa svima u II. HNL

NK Lučko ove sezone igra u II. HNL

Autor: Boris Matijašević 11/10/2009 15:35

Nogometaši Lučkog, debitanti na drugoligaškoj pozornici guraju vrlo dobro. Tome u prilog ide i pogled na drugoligašku tablicu, na kojoj klub iz jugozapadnog zagrebačkog kvarta drži solidno deveto mjesto sa osvojenih 15 bodova.

Ostvarene su četiri pobjede, tri neodlučena rezultata i četiri poraza. U posljednjem kolu sa 3:1 je pobijeđen Pomorac iz Kostrene, jedan od glavnih favorita za plasman u elitni razred hrvatskog nogometa.

– Naravno da smo zadovoljni. Kao novaci u ligi pokazali smo da se ravnopravno možemo nositi sa svim klubovima – tvrdi klupski direktor Josip Zornjak.

Momčad u kojoj uz ostale igraju i provjerena nogometna imena poput Krunoslava Rendulića i Zorana Zekića, u sljedećem kolu očekuje teško gostovanje. U splitskom Parku Mladeži “zeleni” će odmjeriti snage sa trenutno drugoplasiranim Splitom. Direktor kluba realan je glede krajnjeg ishoda.

– Očekivanja? Iskreno, sve osim poraza bio bi veliki uspjeh. Atmosfera u momčadi je odlična, nema ozlijeđenih ni kartoniranih igrača, pa u Split idemo u punom sastavu.

Osim što dobro plove drugoligaškim vodama, u Lučkom misle na budućnost kluba, ali i kvarta. Dokaz tome je i izgradnja vlastitog sportskog kompleksa.

– U ponedjeljak, 16. studenog otvaramo nogometno igralište s umjetnom travom i rasvjetom. U Hrvatskoj postoji još samo jedno takvo, ono u Rovinju. Osim toga, izgrađena je i sportska dvorana. U Lučkom se sprema fešta koju će uveličati gradonačelnik Milan Bandić – dodaje Zornjak.

U Lučkom zaista misle ozbiljno. Otvorenje novog igrališta i dvorane, a sve popraćeno dobrim igrama i rezultatima kluba sigurno će dati dodatni zamah sportu u Novom Zagrebu