Rudeš u Sigetu traži pobjedu nad Vinogradarom

11/10/2009 15:38

Od tri zagrebačka drugoligaša trenutno najuspješniji je NK Rudeš. Nakon 11 odigranih prvenstvenih kola rudešani se nalaze na visokom četvrtom mjestu. Ispred njih su samo Imotski, Split i Pomorac.

Istina, u posljednjoj prvenstvenoj utakmici rudešani su sa 1:0 poraženi na gostovanju u Suhopolju od istoimenog domaćina. No, u klubu i dalje vlada odlično raspoloženje, bez obzira što Rudeš svoje domaće utakmice ne može igrati na vlastitom igralištu.

Na veliku žalost igrača, stručnog stožera i brojnih navijača, na njemu naprosto ne postoje uvjeti za igranje drugoligaškog nogometa. Svoje domaće utakmice Rudeš igra u Sigetu na ŠRC Stjepan Spajić. Usprkos -.--.-NK Rudeš na utakmicama druge lige prati i nekolicina vjernih navijačatome, rudešani su možda i najugodnije iznenađenje dosadašnjeg tijeka Druge HNL.

– U prvenstvo smo ušli bez velikih najava. No, kada smo nanizali šest utakmica bez poraza, i kada se Rudeš profilirao kao kvalitetna momčad, to je možda nekome zasmetalo. Iako se ne volim baviti sucima i njihovim odlukama, moram primijetiti da kriterij nije uvijek isti. No, ponavljam, ne želim se baviti drugima, već isključivo gledam sebe, svoje igrače i naše vjerne navijače koji nas prate na svakom gostovanju.

Brnas, bivši igrač, vjeruje da njegova momčad može nastaviti s dobrim igrama i rezultatima

– Uvijek može bolje. I dok sam bio igrač težio sam tome da budem što bolji, a tu filozofiju pokušavam prenijeti i svojim igračima. Kad vidim kakva je liga, siguran sam da možemo bolje. Ne želim biti bahat pa najavljivati juriš na Prvu ligu, ali činjenica je da za prvoplasiranom momčadi zaostajemo samo četiri boda.

Priliku za osvajanje novih bodova Rudešani će imati već u nedjelju (13,30) kad u Sigetu dočekuju momčad Vinogradara. Na toj utakmiciu bit će lišeni pomoći kartoniranog Ivana Zelenike, kao i vrlo važnog obrambenog igrača Ferdinanda Hudolina koji momčadi nedostaje od početka prvenstva