Lovrić: U Zagrebu nema neupisane djece u vrtiće!

Na narednoj sjednici Gradske skupštine raspravljat će se o Izvješću o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine

Kapitalna ulaganja u objekte društvene djelatnosti na nezavidnoj su razini, a javna nabava kao razlog navodi se već niz godina, je li to jedini razlog- upitao je član Odbora za obrazovanje i sport Tomislav Stojak.

-Ako pogledate izvršenje programa ono je na razini 12 posto, što znači da 88 posto nije izvršeno. Ja se nadam da će biti 100 posto izvršeno. Ako pogledate izvršenje proračuna za prošlu godinu ova je stavka bila na 68 posto s istim objektima. Ako ćete ponovno navesti kao razlog javnu nabavu, onda mi objašnjenje ne treba jer to slušam već pet godina – upitao je Stojak.

Iz Grada navode kako je javna nabava zaista najveći razlog nedovoljne realizacije projekata te da su gotovo svi navedeni projekti već prošli prvu fazu. Na istom Odbor u postavilo se i pitanje vezano uz broj mjesta u dječjim vrtićima.

-Što se tiče broja djece, ja ću vam samo reći da mi u prvim razredima imamo 1500 djece više nego što je završilo ‘osmaša’, što je jedan pokazatelj dobre pronatalitetne politike. Nema u Gradu Zagrebu neupisane djece u vrtiće koja ispunjavaju uvjete- imamo dovoljno kapaciteta, no u pojedinim gradskim četvrtima roditelji ne mogu dijete upisati u svoj kvart nego malo dalje, dižemo standard – izjavio je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Predsjednica Odbora, Bruna Esih upitala je pročelnika i za razlike u novčanoj stipendiji za učenike romske nacionalnosti u odnosu na one za deficitarna zanimanja, no Ivica Lovrić tvrdi kako je stipendiranje postavljeno na visokoj razini.

>>Prijenos sjednice Gradske skupštine pratite u programu Jabuke TV u četvrtak od 9.00 sati ujutro<<