LJUBAV NA DVA KOTAČA: Prvi Harley Davidson Rally susret u Zagrebu

Udruga Pleter Chapter Croatia u Zagrebu organizirala je prvi moto susret vlasnika kultnih motora marke Harley Davidson

Pleter Chapter Croatia udruga je zaljubljenika u Harley Davidson motore, a osnovana je prije 17 godina. Članovi ove udruge redovite obilaze razne moto susrete na području cijele Hrvatske, kao i izvan njenih granica, a sada su organizirali i prvi Harley Davidson Rally u Zagrebu.

– Već godinama organiziramo Dalmatia Harley susret, odlazimo na susrete u Varaždin, Čakovec, a sada je vrijeme za susret u metropoli. Nadamo se kako će ovaj to biti samo prvi u nizu druženja u Zagrebu – kaže marketinška stručnjakinja Sanja Mikulić.

– Obilazeći mnoge susrete došli smo na ideju da napravimo svoj. Nismo imali nikakvih problema pri organizaciji, osim pokoje poteškoće s administracijom – dodaje član organizacijskog odbora Goran Vaš.

Na susretu je sudjelovao oko 400 motorista, mnogi od njih su iz Hrvatske, no stigli su i motoristi iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Bugarske, pa ni ne čudi činjenica da je ovaj susret dobio podršku i Turističke zajednice Grada Zagreba.

– Svi oni kupuju suvenire kao uspomenu na posjet Zagrebu. Osim toga, motoristi nas posjećuju i izvan sezone, dolaze čak i zimi – naglašava Mikulić.

Čini se kako će zagrebački susret “harlista” stvarno postati tradicija jer već se priprema i sljedeći. Prvi vikend u lipnju 2018. zagrebačkim cestama ponovno bi trebala proći veličanstvena kolona ovih motora koji se proizvode još od početka 20. stoljeća. Susret je obilježila i humanitarna nota, sav prihod od prodaje prišivaka i majica doniran je jednoj zagrebačkoj ustanovi za djecu s poteškoćama u razvoju.