Nastavljaju se radovi na Radničkoj cesti: ‘Bit će to najljepša ulica u gradu, ljepša i od Champs Elyseesa u Parizu’

​Na Radničkoj su cesti, rano jutros, započeli ​radovi na izgradnji drugog od tri projektirana nova nadvožnjaka u sklopu ​treće etape. Kako se​ moglo ču​ti, izgradnja jedne od najljepših prometnica u gradu, imat će veliki značaj, ne samo za stanovnike ​gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, ​već i za sve Zagrepčane

Započela je rekonstrukcija preostalog dijela Radničke ceste. Ukupna vrijednost radova treće faze, čiji se rok završetka očekuje na jesen ove godine, iznosi oko 40 milijuna kuna, a ukupna vrijednost radova zadnje četvrte faze, od željezničke pruge do Domovinskog mosta, iznosit će oko 137 milijuna kuna.

– Uskoro će biti započeta i četvrta faza s denivelacijom prema Domovinskom mostu gdje bi cesta prema Radničkoj bila završena. Ukupna vrijednost investicije sa svim radovima, uključujući i tramvajsku prugu je oko 100 milijuna eura, a sama pruga je otprilike 30 milijuna eura – rekao je Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

– Jako sam ponosan na ovo. Ovo je najljepša ulica u gradu. Kad sve bude gotovo bit će ljepša i od Champs Elysees u Parizu – poručio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Nova će prometnica posebice biti od velikog značaja za stanovnike gradske četvrti Peščenica – Žitnjak.

– Izgradnjom ove prometnice, stanovnici naše gradske četvrti dobit će kvalitetnu povezanost s centrom grada, ali i s ostalim dijelovima Zagreba. A, gradnjom tramvajske pruge s Kvatrića, bit će svega desetak minuta nadomak Zračne luke – kazao je Dragan Vučić, bivši predsjednik VGČ Peščenica – Žitnjak.