Radovi u Vukovarskoj završili, strojevi preselili na drugi dio; kreće i sanacija Držićeve

Dio Ulice grada Vukovara, od Donjih Svetica do Heinzelove, je otvoren za sav promet, no radnici Zagrebačkih cesta već su preselili strojeve na južni kolnik Vukovarske, od Korčulanske do Heinzelove ulice. Ipak, radovi neće zauzimati sve trake, pa se promet neće odvijati obilaznim pravcima

Foto: Jabuka TV

Jedan dio se otvara, drugi zatvara za promet – tako je jutros izgledala Ulica grada Vukovara. Nakon što je uređen sjeverni kolnik od Donjih Svetica do Heinzelove, radovi su preselili na južni kolnik na dijelu od Korčulanske do Heinzelove.

– Sanacija kolnika na dijelu od Donjih Svetica do Heinzelove trajala je tri dana. Radi se o kraćoj dionici, dužine oko 300 metara, odnosno 2700 kvadrata. Vrijednost radova je oko 650 tisuća kuna. Južni kolnik Vukovarske, od Korčulanske do Heinzelove, planiramo završiti do 25. kolovoza. Riječ je o 800 metara prometnice, a radit će se na polovici kolnika, pa neće biti zabrane prometovanja tim dijelom za vozila – pojašnjava direktor Zagrebačkih cesta Ante Todorić.

Bit će zatvoren desni i djelomično srednji trak za sav promet, dok će se po lijevom traku prometovati uz prilagodbu brzine na 40 km/h.

Već u srijedu se kreće uređivati Avenija Marina Držića

– Od 23. kolovoza radit će se na dijelu Držićeve, odnosno Mostu mladosti. Radovi će se izvoditi u fazama, prvo istočni, pa zapadni kolnik – dodaje Todorić.

Prometnice u centru grada ovoga se ljeta temeljito renoviraju, pa je u gradu zavladao pravi kolaps jer je godišnji odmor za mnoge Zagrepčane završio.

– Vozačima i sugrađanima isprika. Bit će malo gužve jer nisu sve mogli napraviti u ovih mjesec i pol dana. Dosta prometne infrastrukture je u lošem stanju, a mora se urediti prije zime jer do proljeća zbog kiše, leda i snijega ne bi mogle izdržati – napominje zagrebrački gradonačelnik Milan Bandić.

Do početka nove školske godine, prvog ponedjeljka u rujnu, sve bi ceste trebale biti popeglane što vjerojatno znači kako se rokovi više neće probijati.

– Od sutra ujutro mi nemamo više kompletno zatvorene prometnice, što se tiče radova koje izvode Zagrebačke ceste – zaključio je Todorić.

Ipak, nije na odmet naoružati se strpljenjem kako vas gužve i izmijenjene tramvajske rute ne bi iscrpile nakon što ste na ljetovanju, nadamo se, uspjeli napuniti baterije.