Zagrepčani, važna javna rasprava je u tijeku – uključite se, ako još niste!

Riječ je o dokumentima koji će imati velik utjecaj na kvalitetu života u budućnosti, ne samo građana Zagreba, već i velikog broja građana Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije

Foto: Facebook / Tomislav Stojak

Prije nekoliko je dana počela javna rasprava o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš Strategije razvoja Urbane aglomeracije Zagreb i Nacrta prijedloga Strategije razvoja Urbane aglomeracije Zagreb za razdoblje do 2020. godine, a koja traje do 12. rujna.

Ovako dugi i mnogima teško razumljivi naslovi ne bi vas trebali obeshrabriti da se uključite u raspravu jer ipak je riječ o dokumentima koji će imati velik utjecaj na kvalitetu života u budućnosti, ne samo građana Zagreba, već i velikog broja građana Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, kao i na mogućnost korištenja EU sredstava za važne infrastrukturne projekte.

Da je zapravo javna rasprava u tijeku možda ni mi ne bismo znali da na to nije upozorio gradski zastupnik Tomislav Stojak.

– Javno predstavljanje dokumenata održat će se 29. kolovoza. Na ovakav način oglašavanja jednog važnog poziva Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada odlučio sam se jer do ovih informacija nije baš lako doći. Naime, poziv što ga objavljujem je isječak iz jednih dnevnih novina, objavljen još 15. srpnja, dakle prije više od mjesec dana! Smatrao sam da kao odgovoran gradski zastupnik imam obavezu dodatno informirati sugrađane o ovim važnim informacijama koje vjerojatno nisu niti primijetili, s obzirom na način na koji su objavljene – napisao je Stojak na Facebook stranici.