Krenula nova faza obnove Jadranskog mosta, ali i nova regulacija prometa

Plan Grada je u narednom periodu obnoviti sve savske mostove.

FOTO: Grad Zagreb

Započeli su radovi sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja Jadranskog mosta u sklopu programa sanacije savskih mostova – izvijestili su iz Grada Zagreba.

– Od kada smo preuzeli upravljanje Gradom uložili smo preko 26 milijuna eura u obnovu mostova preko Save, od čega je 11 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, napomenuvši kako je do 2021. u obnovu savskih mostova uloženo tek 8 milijuna eura.

Plan Grada je u narednom periodu obnoviti sve savske mostove.

– To je nužno kako bismo imali mostove otporne za moguće potrese. Novi Zagreb ne smije biti odsječen u slučaju razornog potresa – objasnio je gradonačelnik Tomašević.

Prva faza radova trajat će šest mjeseci te će za to vrijeme biti otežano prometovanje mostom. Za vrijeme izvođenja radova, za promet će biti zatvoren istočni kolnik mosta, a sav promet odvijat će se dvosmjerno po zapadnom kolniku, u dva prometna traka za svaki smjer. U zoni radova na Jadranskom mostu bit će onemogućeno kretanje pješaka i biciklista, koji će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Također, prometovanje teretnih vozila privremeno će biti zabranjeno, kao i izlaz vozila iz smjera Riječke ulice prema Jadranskom mostu.