Košarkaška reprezentacija optimistična je uoči kvalifikacija

Teku pripreme za kvalifikacijske utakmice hrvatske košarkaške reprezentacije za Svjetski kup 2019. Uoči utakmica protiv Nizozemske i Italije koje će se odigrati ovoga vikenda, reprezentaciju je ugostio i zagrebački gradonačelnik.

Hrvatska muška seniorska košarkaška reprezentacija priprema se za kvalifikacijske utakmice za Svjetski kup 2019. Momčad ovaj tjedan putuje u nizozemski Almere gdje će u petak zaigrati protiv domaćina Nizozemaca, a u nedjelju će odmjeriti snage sa Talijanima. Prije samih utakmica, u palači Dverce ugostio ih je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

– Čeka nas uistinu zahtjevan i težak meč. Italija je respektabilan protivnik. I sami znate da su kvalifikacije kao takve dosta intrigantne, zbog toga što praktički nijedna reprezentacija neće nastupiti u kompletnom sastavu, pa tako ni naša. Samim time je izazov još veći, ali to nas na određeni način još više obavezuje da ispunimo naš cilj, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo – istaknuo je Josip Vranković, tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Grad Zagreb će dati punu logistiku i podršku našim košarkašima, kako bi se pomalo vratila stara slava hrvatske košarke – naveo je u palači Dverce Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

A ove godine u NBA sezoni nastupa rekordan broj Hrvata, njih šest, od kojih neki zbog obaveza nisu mogli sudjelovati u reprezentaciji.

– Nećemo pričati o onima koji nedostaju. Pričat ćemo o petnaest momaka koji su ovdje. Očekujemo Krunu Simona za drugu utakmicu protiv Italije. Imamo kratku pripremu, praktički četiri prava treninga kroz koje ćemo pokušati složiti neku igru. Nizozemsku poznajemo jer ona igra u nepromijenjenom sastavu, a nakon toga se trebamo prilagoditi za Italiju – naveo je Ivica Skelin, izbornik.