Cibona i Zadar susrest će se već u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića

Najavljen je završni turnir Kupa Krešimira Ćosića, Osam ekipa borit će se za pokal najboljeg. Domaćin turnira je Zagreb, a sve utakmice bit će odigrane u Košarkaškom centru “Dražen Petrović”.

– Kup Krešimira Ćosića, kao i svaki kup je festival, s obzirom na to da igraju predstavnici svih razina u jednom natjecanju, gdje i najslabija momčad može doći do kraja i osvojiti ovaj prestižni trofej – rekao nam je Nikola Rukavina, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Ždrijeb je odlučio da će se već u četvrtfinalu sastati branitelj naslova Cibona i Košarkaški klub Zadar. Ogled je to koji su mnogi priželjkivali tek u finalu:

– Tko želi biti pobjednik Kupa mora pobijediti sve utakmice, tako da i Cibona i Zadar, ili bilo koji drugi klub koji želi doći do kraja, prije ili kasnije moraju pobijediti najbolje protivnike. Ispalo je ovako, možda su svi očekivali finale, ali puno je klubova koji mogu participirati i proći dalje. Cedevita Junior igra u odličnoj formi, Šibenka također, Dubrava se digla u kvaliteti, tako da će biti prava završnica kupa.

Završnica Kupa Krešimira Ćosića prava je pozivnica za povratak gledatelja u Draženov dom:

– Očekujemo da nam se publika vrati, s obzirom na to da godinama Zagreb nije bio organizator turnira. Ima pet klubova iz Zagreba, očekujemo dobru posjetu, da se svi uzrasti pridruže tim utakmicama da konačno zagrebačka publika uživa u festivalu košarke.

Osim Cibone i Zadra, igrat će Bosco – Cedevita Junior, Šibenik – Furnir, te Kvarner i Dinamo:

– Svi su parovi zanimljivi. Kvarner je tu iz regije, iz Prve hrvatske lige uspio je proći u završnicu, Dinamo je prije neki dan pobijedio Cibonu, Dubrava igra odlično. Mislim da će svaka utakmica nositi svoj draž i da vrijedi posjetiti Draženov dom, rekao nam je Rukavina.