Košarkaši dobrog srca prikupili novac za siromašnu obitelj iz Sirije koja je utočište pronašla u Zagrebu

Košarkaški tim pod slikovitim imenom MythBusters iz Zeline odnijeli su sinoć pobjedu na turniru koji svake godine u vrijeme blagdana okupi 15-tak najboljih košarkaških ekipa, a cjelokupni iznos uplaćenih kotizacija daruje se siromašnim zagrebačkim obiteljima

Nova hrvatska streetball sezona koja će kulminirati FIBA streetball turnirom ‘Hakl u Lipiku’ tijekom srpnja/kolovoza 2017. otvorena je već 4. tradicionalnim humanitarnim 3-na-3 turnirom ‘Snow Hakl’ ovog vikenda na parketu Boćarskog doma i to prije turnira gotovo nezamislivim iznenađenjem!

Košarkaški tim pod slikovitim imenom MythBusters iz Zeline odnijeli su sinoć pobjedu na turniru koji svake godine u vrijeme blagdana okupi 15-tak najboljih košarkaških ekipa koje se bore za naslov najboljega u Snow haklu, a cjelokupni iznos uplaćenih kotizacija daruje se siromašnim zagrebačkim obiteljima.

S obzirom na kompleksnost situacije, košarkaši su odlučili da sav prihod ove godine s turnira ide za zbrinjavanje jedne sirijske obitelji koja je pronašla privremeno utočište u našoj državi odnosno u Zagrebu.

Turnir je ujedno i uvertira u nastavak sezonskog natjecanja u CroHoops ligi (najjačoj košarkaškoj amaterskoj ligi u jugoistočnoj Europi) u kojoj i pobjednici ovogodišnjeg ‘Snow Hakl’ turnira – ekipa iz Zeline MythBusters, igraju iz sezone u sezonu.

Stečeno iskustvo napokon je ekipa MythBustersa kapitalizirala posebice vještinu iza linije 6.75 te sve nazočne počastila apsolutno neočekivanim trijumfom na prestižnom turniru.

U humanitarne svrhe u Boćarskom domu je nastupilo sedam kompaktnih i snažnih trojki: Easy Money Snipers, Limb, Optika Sokol, Kaštelanci, Vucibatine, Zadar, Zelina Gringos.