Vremenska prognoza: U ponedjeljak novi snijeg, od srijede sunčano, ali vrlo hladno

Od ponedjeljka možemo očekivati i nešto više temperature - jutarnji minimalac bit će oko -2, a dnevne temperature kretat će se oko ništice

Zimska služba još je jednom uspješno položila ispit. Cijelu noć čistile su se gradske prometnice, prvo one veće, pa manje, ovisno o priroritetu. Zagrepčane su tako jutros dočekale čiste ulice, a negodovali su tek rijetki zbog neočišćenih pločnika ispred zgrada, no za njihovo čišćenje ionako su nadležni upravo oni sami – bilo da je riječ o fizičkim ili pravnim osobama.

Nedjelja će prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda biti uglavnom sunčana, poslijepodne uz više oblaka. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će na zagrebačkom području od -7 do -4, a najviša dnevna od 0 do 2 °C.

Prvi dan novog tjedna obilježit će oblačno vrijeme, a poslijepodne bi nad gradom trebale zalepršati nove snježne pahulje koje će padati sve do srijede. Početak tjedna nosi i nešto više temperature – jutarnji minimalac bit će oko -2, a dnevne temperature kretat će se oko ništice.

Kada snijeg prestane padati i pojavi se sunce, u srijedu, temperature će pasti. Jutarnja temperatura bit će -12, a dnevna neće prelaziti -2.

Četvrtak najavljuje još hladnije vrijeme. Jutra uz -16, danju oko -4. Tek petak donosi ‘zatopljenje’. Ujutro će biti -14, a danju oko -3 Celzijusa.