KORLAET O BICIKLISTIČKOJ STAZI NA BRANIMIROVOJ: “Znam da nije najbolje projektirana, ali radi se o naslijeđenim problemima!”

Građani se žale kako su pojedini dijelovi biciklističke staze na Branimirovoj opasni,

Foto: Zagrebancija.com

Građani se žale kako su pojedini dijelovi biciklističke staze na Branimirovoj opasni, prometno rješenje je loše te ono ugrožava sigurnost biciklista. Situaciju je prokomentirao zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlet.

– Znam na koja mjesta mislite, ona doista nisu najsjajnije projektirana. Radi se o projektima koji su naslijeđeni i koji su dobiveni postupkom javne nabave i koji su napravljeni u skladu s važećim pravilnicima, a koji se donose na razini države, u Saboru. Prema tome, sve je to u redu, ali nije neka sreća. Mi ćemo ubuduće u našim gradskim projektnim zadacima definirati da takvih preplitanja ne bude nego da se biciklistička i pješačka staza vode paralelno, da su denivelirane i da do ovakvih kolizija i ugrožavanja sigurnosti ne dolazi – rekao je Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba.

A Korlaet je podsjetio i na sve gradske projekte koji su poboljšali situaciju s biciklističkom infrastrukturom.

– Unatoč tome na Branimirovoj, moram reći kako smo značajno unaprijedili biciklističku infrastrukturu Zagreba. Izgradili smo zapadnu stranu, upravo je u izgradnji istočna, kreće javna nabava izvođača Greenwaya, povećali smo biciklističke stalke za tisuću, imamo svu biciklističku infrastrukturu koju pratimo u realnom vremenu na sučelju na gradskom webu – pohvalio se zamjenik gradonačelnika.