Korisnici proslavili 38 godina Doma na Ksaveru

Autor: M.W. 9/25/2015 10:08

Dom za starije i nemoćne osobe Ksaver, sagrađen je 1977. godine, proslavio je 38 rođendan koji je obilježen prigodnom svečanošću odnosno pjesmom korisnika i djelatnika Doma te njihovih gostiju.

– Toplina i smiraj koji su ovdje našli naši najmudriji Zagrepčani, predivan je, a ton svemu tome daje Vicko, ravnatelj Doma – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Ravnatelj Doma za starije osobe Ksaver Vicko Goluža smatra da Dom i nakon 38 godina ima prestižan imidž, zbog razine usluge koje ustanova pruža, ali i ljepote same lokacije.

– Za ovaj Dom slavni Matoš je kazao da je to najljepše mjesto na kugli zemaljskoj, govorim naravno o poziciji gdje se nalazi. Imamo 255 stanara i najljepši Dom na svijetu – istaknuo je ravnatelj Goluža.

Brojne kulturno zabavne aktivnosti u funkciji su podizanja kvalitete života, a svjesna je toga i osamdesetpetogodišnja gospođa Branka koja u Domu boravi već 20 godina.

– Jako sam zadovoljna, imala sam slomljenu nogu i kičmu i iz svega sam se izvukla pozitivnim stavom. Kanim živjeti 125 godina, tako sam si zacrtala – kroz smijeh je rekla korisnica Doma Branka Tomljenović.

– Najveću hvalu zaslužuju ovi prekrasni ljudi u Domu koji su ostavili pečat u izgradnji našega grada i zato im od srca hvala – zaključio je gradonačelnik.