Nostalgično glazbeno putovanje s članovima Indexa

Autor: S.S. 9/25/2015 10:07

U ponedjeljak, 28. rujna u Zagrebu se okupljaju nekadašnji čanovi kultnog sarajevskog benda Indexi kako bi na koncertu ‘Indexi i prijatelji: Da sam ja netko’ koji će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog ponovno zasvirali zajedno. Hommage sarajevskom bendu koji je osnovan davne 1962. održava se redovito, svake dvije godine još od 2007. godine na inicijativu producenta Tomislava Kašljevića, a uvijek je dojmljiv i nostalgičan  glazbeni doživljaj, za sve generacije publike.

Ususret koncertu indexi i prijatelji u Zagrebu, svojih se početaka u bendu prisjeća Fadil Redžić, poznati basist, koji će u ponedjeljak predvoditi bend Indexa.

– Ove godine na koncertu u Lisinskom slavim svoju 50. obljetnicu staža u Indexima!  Indexa, nažalost zapravo više nema, ali ostale su naše pjesme i ova koncertna okupljanja kroz koja živi legenda o Indexima – priča Redžić, koji u Zagreb stiže iz Atlante.

– Koncert koji je pred nama bit će još jedno emotivno okupljanje nas preostalih Indexa, koji smo rasuti po svijetu. Ranko dolazi iz Izraela, Kornelije iz Beograda, Neno iz Pirana, Šaro iz Njemačke, Peco iz Splita, Muris koji nam je pridruženi član iz Sarajeva. Svako naše koncertno okupljanje i oživljavanje Indexa uvijek me ispunjava zadovoljstvom i sjetom i vraća me u vrijeme naše mladosti  uz osjećaj velikog ponosa, da smo nešto lijepo i dobro dali ljudima – zaključuje Fadil Redžić koji je ujedno i autor glazbe za pjesmu ‘Bacila je sve niz rijeku’, a u Indexe je došao na nagovor svog prijatelja, pokojnog Bode Kovačevića 1965. godine.

Ove će godine, uz Redžića u postavi Indexa svirati nekadašnji članovi Indexa Ranko Rihtman, Neno Jurin i Kornelije Kovač (klavijature), Peco Petej (bubnjevi), Miroslav Šaranović (bubnjevi) i Muris Varajić (solo gitara).  Bezvremenske pjesme Indexa ‘Da sam ja netko’, ‘Sanjam’, ‘Bacila je sve niz rijeku’, ‘Sve ove godine’, ‘Svijet u kojem živim’, ‘U jednim plavim očima’, ‘Plima’ i mnoge druge, pjevat će jaka pjevačka imena naših prostora – Dado Topić, Željko Bebek, Massimo, Amel Ćurić,  Goran Karan, Aleksandra Kovač, Boris Novković, Seid Memić Vajta, Željka Katavić – Pilj, Jelena Tomašević i drugi.

Ulaznice za koncert ‘Indexi i prijatelji – Da sam ja netko’ u Lisinskom po cijenama 120/140/160 HRK mogu se kupiti na blagajni dvorane, u sustavu Eventim.hr i Ulaznice.hr!